""
""

Mercedesove „šećerleme“ za prosidbu Botasa od Vilijamsa!

Vreme čitanja: 1min | uto. 13.12.16. | 12:10

Toto Volf je Vilijamsu ponudio popust na motore od 10.000.000 evra, Paskala Verlajna i još poneki ustupak za transfer finskog automobiliste

Bitka za naslednika Niko Rozberga u ekipi Mercedes AMG Petronasa se nastavlja. Konkretno, Valteri Botas se po pisanju Britanaca trenutno smatra poželjnom robom za Tota Volfa, direktora nemačke ekipe. Zasad se zna da je Vilijams odbacio prvu  Mercedesovu ponudu, ali priča oko licitiranja za Botasov angažman još uvek nije gotova.

Izabrane vesti

Nemci su veoma pragmatično nastupili u nadi da će transfer obaviti kako oni žele. Naime, Toto Volf je Vilijamsu ponudio popust na liferantske transakcije u isporuci motora. Priča kaže da je ponuđena suma koja bi Vilijamsov budžet prilikom nabavke agregata rasteretila za čitavih 10.000.000 evra. Prvi čovek Mercedesa je za slobodu finskog automobiliste ponudio i Paskala Verlajna koji bi u tom slučaju mogao da popuni Valterijevo mesto u ekipi.

Kako bilo, Kler Vilijams će morati da prelomi ili da zategne još malo ne bi li izvukla najbolju moguću ponudu. S jedne strane stoji Volfova šećerlema i znatno rasterećeniji budžet, a sa druge je bord sponzora. Vilijamsu u slučaju da Botas ode trebaju iskusni ili bolje rečeno popularni vozači. Bord sponzora to traži od ekipe, a Vilijams se baš i ne bi kockao sa imidžom koji lako od uštede može da napravi i kontraproduktivan efekat. Priča o prelaznom roku i Valteriju Botasu u raljama Tota Volfa i Nikija Laude tek treba da dobije svoj epilog.

(Foto: Action Images)


tagovi

VilijamsValteri BotasToto VolfNiko RozbergMercedes AMG PetronasKler VilijamsFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara