"Miki Rork protiv Tomasa Mekoja 1993."
"Miki Rork protiv Tomasa Mekoja 1993."

Miki Rork se vraća u ring!

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.11.14. | 14:50

Nakon dve decenije pauze filmski superstar, iako mu je već 62 godine, navukao je rukavice i krenuo da se sprema za borbu koja se održava u petak u ruskoj prestonici

Miki Rork protiv Tomasa Mekoja 1993.

Holivudska legenda vraća se plemenitoj veštini! Miki Rork je ponovo, nakon čak dve decenije pauze, ušao u ring, navukao rukavice i počeo da se priseća „slatke nauke“. 

Izabrane vesti

Jedan od najkontroverznijih glumaca današnjice već je izvesno vreme na pripremama u Moskvi, gde će se i zvanično vratiti takmičarskom boksu, svojoj staroj ljubavi. Iako mu je već 62 godine, Miki na snimcima sa treninga deluje apsolutno fit, što je i sam potvrdio naglasivši pritom da je „skinuo“ čak 15 kilograma. A koliko je ozbiljan najbolje ilustruje podatak da ga za borbu priprema njegov prijatelj, legendarni Fredi Rouč, jedan od najcenjenijih bokserskih stručnjaka na svetu koji je brinuo o karijerama Majka Tajsona, Oskara de la Hoje i mnogih drugih šampiona.

„Jedva čekam da borba počne! Treniram tri puta dnevno, odlično se osećam i verujem u pobedu.  Obožavam boks i baš mi prija. Nakon 18 godina netreniranja, pijenja, pušenja i vozikanja, došlo je vreme za malo sportske aktivnosti“, jasan je Rork, koji je ponovo naglasio da veoma ceni ruskog predsednika. „Oduvek sam maštao da se borim u Rusiji. Upoznao sam Vladimira Putina i mogu vam reći da mi se baš svideo. Veoma je smiren, odmeren i bistar. Impozantna ličnost.“

Prvu od pet borbi koliko je planirao da odboksuje u narednom periodu u Rusiji, imaće već u petak 28. novembra, a naspram njega u dvorani „Rusija“ staće čak 33 godine mlađi borac, njegov sunarodnik Eliot Sejmur. Meč je planiran u  pet rundi.

Miki i čuveni Meni Pakjao

Inače, Rork je bio prilično uspešan amaterski bokser, a s „plemenitom veštinom“ se upoznao već sa 12 godina u Majamiju. Imao 30 borbi, od čega je čak 17 dobio nokautom, dok je tri puta iz ringa izlazio poražen. Ovo je inače drugi put da se iz pakla pića i narkotika izvlači pomoću boksa, što je uradio i u periodu između 1991. i 1994.  kada je imao osam mečeva, od kojih je šest dobio (četiri nokautom) uz dva nerešena. Idol mu je Muhamed Ali.

(foto: Action Images arhiva)


tagovi

boksEvropafredi roučmiki rurkMuhamed AliRusijaVladimir Putin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara