Boris Rojević daje instrukcije igračima Vojvodine (©Starsport)
Boris Rojević daje instrukcije igračima Vojvodine (©Starsport)

Moćni Flensburg stiže u Novi Sad, ali u taboru Lala veruju u čudo

Vreme čitanja: 5min | uto. 20.02.24. | 09:55

"Igramo bez četvorice igrača, svi znamo o kakvom se timu radi, ali nadu niko ne može da nam oduzme. Treba verovati. Ako nam se ukaže šanse, uz podršku pune dvorane, zašto da je ne iskoristimo“, rekao je trener Vojvodine Boris Rojević

Spektakl u Novom Sadu u dvorani Slana bara - stiže danas (18.45, Arena Sport Premijum 2) moćni Flensburg u drugom kolu druge runde Lige Evrope. Na papiru nemački tim, ali u stvari skandinavska kolonija u kojoj je većina Danaca. Gradić na Baltiku nalazi se tik uz granicu sa Danskom, pa je tradicionalno u timu veliki broj rukometaša iz zemlje svetskog šampiona. Prvak Evrope iz 2014. godine je veliki favorit protiv Vojvodine, ali Lale žele što skuplje da prodaju kožu, da pokažu da su klub koji ide krupnim koracima napred.

Ulaznice su za manje od 24 sata podeljene, biće više od 2.000 gledalaca u maloj, akustičnoj dvorani gde se crveno-beli osećaju kao kod kuće, pa je i to razlog zašto se nije otišlo u tri puta veći SPENS.

Izabrane vesti

Petar Đorđić, veliko pojačanje Vojvodine krajem prošle godine iz Benfike, u dva navrata branio je boje Flensburga, tima koji je pre deceniju stigao na krov Starog kontinenta pod komandom Ljubomira Vranješa, sada sportskog direktora kluba, a na terenu su bila dvojica Srba, Bogdan Radivojević i Draško Nenadić.

Problem za trenera Boris Rojevića su povrede. Nešto je bilja situaciju u odnosu na meč u Šafhauzenu pre sedam dana. Mladi Simo Šijan se vratio u tim protiv Uba pre četiri dana, dok bi prvi meč u 2024. godini mogao da odigrao levi bek, Tunišanin Mohamed Aziz Aidi. On se oporavio od povrede zadnje lože, trenirao je prethodnih dana, ali pitanje je u kojoj meri će na njega moći da računa trofejni stručnjak Novosađana, kandidat za selektora Srbije.

18.45: (13,0) Vojvodina (18,0) Flensburg (1,05)

Van stroja su reprezentativci Stefan Dodić i Vukašin Vorkapić, kapiten Miljan Vukovljak i još ranije desni bek Milan Milić.

Nemamo šta da izgubimo“, rekao je za Mozzart Sport trener Boris Rojević i dodao:

Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u ovom takmičenju, koja je skandinavska reprezentacija u malom i to za Flensburg igraju najbolji igrači Danske, Švedske... Pokušaćemo da ga namučimo, da igramo onako kako mu ne odgovara i da se nadamo čudu. Igramo bez četvorice igrača, svi znamo o kakvom se timu radi, ali nadu niko ne može da nam oduzme. Treba verovati u čudo. Ako se ukaže šanse, uz podršku pune dvorane, zašto da je ne iskoristimo“.

Flensburg je kašljucao na početku sezone, izgubio je bitku za titulu u Bundesligi, ali su sada u top formi i uz Fukse Berlin najveći su favorit za trofej u Ligi Evrope. Simon Pitlik i Jim Gotfridson su prve zvezde tima, mada nema slabog mesta u timu mladog danskog stručnjaka Nikolaja Krikaua.

U pripremi utakmice videli smo da nemaju slabog mesta. Uvek kada skautiramo tim, vidi se da možemo da napadnemo neku poziciju, ali Flensburg je popunjen na svim mestima. Ne za se odakle preti najveća opasnost. Naš rival je u formi. Trebalo je vreme da se i igrači naviknu na novog trenera. Ekipa koja pobedi pre dva dana Rajn Nekar Leven u gostima sa devet golova razlike... To govori o kvalitetu i trenutnoj formi. Idemo da odigramo bez opterećenja. I ja kao trener uvek imam tenziju pred neki važan meč, ali sada nije tako, svestan sam da iz ove utakmice možemo samo da dobijemo“, zaključio je Rojević.

Luka Rogan (©Starsport)Luka Rogan (©Starsport)

Mladi pivotmen Vojvodine Luka Rogan igra najbolju sezonu u karijeri. Sazreo je za velika dela, napreduje krupnim koracima. Oslonac je na poziciji pivotmena, prvi Rojevićem izbor u konkurenciji iskusnijih Nemanje Ratkovića i Živana Pešića. U odsustvu kapitena Miljana Vukovljaka imaće zadatak da „zakrpi“ sredinu odbrane sa stubom defanzive Miljanom Pušicom.

"Svi znamo kakva ekipa nam dolazi u goste, da je kvalitetnija od nas na svim pozicijama, ali igramo kod kuće. Imaćemo veliku podršku navijača, dolazi i Firma, pa verujem da ćemo da odigramo jednu mušku utakmicu, da se ’potučemo’, pa šta bude“, rekao je Rogan za Mozzart Sport.

Ulaznice koje su deljene, planule su u rekordnom roku. Traži se karta više za večerašnji dvoboj na Klisi.

Dobio sam 25 karata, ali je interesovanje bilo veće. Nisam mogao svima da izađem u susret. Neće moći svi koji žele da gledaju uživo, veliko je interesovanje. Svesni smo da bismo i SPENS napunili, ali mi volimo da igramo u našoj dvorani, tu se osećamo kao kod kuće“.

Ne zna se s koje pozicije preti veća opasnost po Vojvodinu.

Mislim da je saradnja bekova sa pivotmenima najjače oružje Flensburga, uz brzi centar i kontre. Johanes Gola je sjajan pivotmen. Pokušaćemo da ne dozvolimo igračima Flensbuga da nas pretrče, da postižu lake golove“.

Vojvodina sada ne zavisi samo od svojih rezultata. Pogled će da bude uperen i u dvomeč Silkeborga i Kadetena. Biće odlično ako Novosađani u poslednjem kolu protiv švajcarskog šampiona budu odlučivali o plasmanu u nokaut fazu Lige Evrope (prvi ide direktno, a drugoplasirani i trećeplasirani u baraž).

Svesno smo da je Flensburg favorit u oba meča i da bi za nas najvažnija utakmica mogla da bude protiv Kadetena u poslednjem kolu Ligi Evrope“, zaključio je mladi pivotmen Lala.

U prvoj fazi Lige Evrope je nemački tim opuštenije ulazio, pa je poražen u Šafhauzenu od Kadetena, rezultat koji ne ide naruku Lalama. Tim sa Baltika dolazi u Novi Sad posle samo 50 sati od utakmice u Manhajmu, kada je razbijen Rajn Nekar Leven sa 35:26 i pokazao da je u sjajnoj formi. Jedino je van stroja Holanđanin Kaj Smits koga menja Boris Žiković, reprezentativac Austrije, srpskog porekla, koji je pre desetak dana stigao u klub iz poljskog Azoti Pulavija.

Očekuje se da će Nikolas Krikau da bi mogao da odmori neke od nosilaca igre. Svih 15 igrača su u stroju.

"Vojvodina je jak tim koji otežava svakom protivniku fleksibilnom odbranom. Još jedna pobeda bi bila veliki korak na putu do prvog mesta i direktnog ulaska u četvrtfinale. Sa takvim ambicijama idemo u Novi Sad, da osvojimo dva boda“, rekao je za klupski sajt trener Nikolas Krikau, koji je u Flensburgu stigao proteklog leta iz danskog prvaka GOG-a iz Gudmea, kao i dvojica igrača, levi bek Simon Pitlik i pivotmen Lukas Jorgensen.

LIGA EVROPE, DRUGA RUNDA – 2. KOLO

Utorak

GRUPA 1

20.45: (1,03) Nant (20,0) Gonjik Zabrže (16,0)

20.45: (1,65) Rajn Nekar Leven (8,00) Hanover (2,70)

GRUPA 2

18.45: (3,60) Gorenje (8,50) Nekse (1,40)

18.45: (1,95) Savehof (8,00) Skjern (2,15)

GRUPA 3

18.45: (13,0) Vojvodina (18,0) Flensburg (1,05)

18.45: Silkeborg – Kadeten Šafhauzen

GRUPA 4

18.45: (1,20) Fukse Berlin (11,0) Sporting Lisabon (5,60)

18.45: Dinamo Bukurešt – Konstanca

***kvote su podložne promenama



tagovi

RK VojvodinaRK FlensburgRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara