"Vinjales prolazi kroz cilj"
"Vinjales prolazi kroz cilj"

MOTO GP: Maverik nastavlja teror

Vreme čitanja: 1min | ned. 09.04.17. | 22:02

Vinjalesu novi trijumf u sezoni, Rosi drugi u jubilarnoj 350. trci, šampion Markez izleteo sa VN Argentine

Vinjales prolazi kroz ciljMaverik Vinjales je zabeležio drugu pobedu u drugoj trci sezone Moto GP koja je vožena u Argentini.

Neverovatni Španac je na stazi Temas de Rio Hondo prvi prošao kroz cilj ispred timskog kolege iz Jamahe, legendarnog Valentina Rosija kome je ovo bila jubilarna 350. trka u karijeri. Najniži stepenik na pobedničkom postolju pripao je Englezu Kalu Kračlou u sedlu Honde.

Izabrane vesti

Aktuelni šampion Moto GP-a, Španac Mark Markez je odlično zaopočeo trku na kojoj je slavio do sada dva puta, ali je u trećem krugu proklizao dok je vodio i nije uspeo da se vrati u trku. To je iskopristio Vinjales koji je pobegao ostatku kolone. Veliku borbu za drugu mesto vodili su Rosi i Kračlou koju je dobio legendarni Doktor sedam krugova pre cilja. Ozbiljan pad doživeo je Deni Pedrosa koji je izgubio kontrolu nad motorom u toku borbe sa Zarkom i ispao iz takmičenja.

 

Naredna, treća trka u ovogodišnjem izdanju Moto GP-a je VN SAD koja se vozi 23. aprila u Teksasu.

GENERALNI PLASMAN: 1. Vinjales (Jmaha, Španija) 50 poena, 2. Rosi (Jamaha, Italija) 36, 3. Doviciozo (Dukati, Italija) 20, 4. Reding (Dukati, V. Britanija) 17, 5. Kračlou (Honda, V. Britanija) 16...

(foto: Twitter/motogp)


tagovi

Argentinaauto-moto sportItalijaJužna AmerikaMark MarkezMoto gpŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara