MOTO GP: Uhvatiti Marka Markeza

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.03.19. | 14:46

Nova sezona Moto GP šampionata počinje u nedelju uveče od 18 časova na Velikoj nagradi Katara

Sutra od 18 časova po srednjoevropskom vremenu (TV Sportklub 2) Velikom nagradom Katara počinje 71. izdanje naprestižnijeg svetskog moto šampionata, popularnog Moto GP-a koji uključuje i dve niže kateogrije, Moto 2 i Moto 3.

Naravno u našem fokusu su ale iz kraljevske klase koje predvodi neverovatni Mark Markez. Španac je bukvalno naprečac zavladao Moto GP-om u sedlu moćne fabričke Honde i nakon nakon pet titule, od čega tri uzastopno ne planira da se zaustavi. Naravno, u tome mu pomaže japanski gigant koji mu svake godine isporučuje sve bolji motocikl spreman da ponese Katalonca do novih uspeha. 

Izabrane vesti

POBEDNICI VN KATARA - KVOTE

Osim Markeza, u Moto Gp-u ove sezone voze još dva bivša šamipona, Valentino Rosi koji je sedam puta bio najbolji i trostruki prvak Horhe Lorenco. Doktor Rosi, iako je ušao u petu deceniju i dalje je bez sumnje napopularniji motorista sveta i jedan od najpopularnijh sportista uopšte. Slično kao i Rodžer Federer u tenisu i on je praktično veći od samog takmičenja, sporta i kao takav je svima u Moto GP-u, pa čak i njegovim rivalim zlata vredan, iako nije osvojio titulu od 2009! Armija Valentinovih vernih navijača, bukvalno milioni njih nada se da će dugački post biti prekinut, a na to im daju pravo rezultati sa testova Jamahe.

Osim ove dvojice, Markezu će pretiti još nekoliko asova koje će dodatno začiniti ovo inače veoma uzbudljivo takmičenje. Pre svih njegov najopasniji rival proteklih sezona, as Dukatija Andrea Doviciozo, te Rosijev saborac Maverik Vinjales, kao i još jedan "Dukatista", Danilo Petruči.

Doktorova armija

Od znajčajnijih transfera koji su se dogodili u međuvremenu treba napomenuti prelazak Andree Janonea iz Suzukija u Apriliju, Horhe Lorenco se iz Jamahe preselio u Hondu gde menja sunarodnika Danija Pedrosu koji je neosvojivši titulu otišao u penziju i sada vozi testove za KTM, gda ga je dočekao Johan Zarko koji je je sada u Red Bulu, dok se Tomas Luti vratio u GP2.

Pred nam je čak 19 stanica paklenog trkanja, nadmetanja, koje nam usput donose i priliku za zaradi pošto je MOZZART i ove sezone odlučio da Moto GP proprati "kako valja i trebuje". Po nama je Markez je nabliži tome da slavi na VN Katar, zaštta je data kvote 2,00, ali sačekajmo prvo rezultate kvalifikacija koje se voze večeras od 18 časova.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Shutterstock, Reuters


tagovi

Mark MarkezValentino RosiMoto GPsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara