""
""

NE MOŽE IM NIKO NIŠTA: Srbija je šampion Evrope! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.01.16. | 18:52

Nezapamćeno slavlje u Beogradskoj areni - 10:8

Teško da teže nije moglo, ali slađe da slađe nije moglo biti! Selekcija Srbije drugi put uzastopno odbranila je zlatnu medalju na evropskim prvenstvima i na najlepši način u prepunoj Beogradskoj areni protiv fantastične Crne Gore stigla do sedme zlatne medalje u svojoj istoriji - 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2).

Izabrane vesti

Pošteno je publika u najvećoj dvorani u ovom delu Evrope morala da se preznoji, dugo su Crnogorci kontrolisali igru i rezultat, ali su Delfini u odlučujućim trenucima meča bili na visini zadatka i zasluženo se popeli na krov Evrope!

Ništa na startu utakmice, ali ni tokom kompletnog prvog poluvremena nije išlo onako kako je zamislio selektor srpskog nacionalnog tima Dejan Savić. Vukčević i Ivović su sa dva ekspresna za manje od dva minuta igre doneli Crnoj Gori značajno primućstvo, koje su naši susedi zadržali do kraja prvog perioda (1:3).

Kako su Ajkule započele prvi period, tako su Delfini krenuli u drugom i golovima Prlainovića i Ćuka za kratak period došli do izjednačenja. Međutim, nakon toga je umesto velikog preokreta usledila serija promašaja sa obe strane, pa se na naredni pogodak čekalo tek do minut i po pre kraja prvog poluvremena, ali je on završio u našoj mreži zahvaljujući Aleksandru Radoviću.

Crnogorci su i u trećoj četvrtini držali rezultat pod svojom kontrolom, vodili sa 5:4 i 6:5, ali je taj period završen pravim projektilom Andrije Prlainovića, koji je Delfine u potpunosti vratio u meč i praktično im dao sudbinu u svoje ruke.

U odlučujućoj deonici je prosto sve vrilo u Beograskoj areni, čekao se taj vodeći gol srpske selekcije i konačno dočekao nešto više od šest minuta pre kraja utakmice. Ćuk je zamahnuo, bacio Šćepanovića u jednu stranu i majstorski poslao loptu u drugu. Dva gola prednosti, prvi put u ovom meču, našem timu doneo je Duško Pijetlović sjanim udarcem sa pet metara, dok je Arenu je već u narednom napadu zapalio Nikola Jakšić (9:6).

Ipak, svi koji su u tim trenucima pomislili da je u finalu tada sve bilo rešeno, grdno su se prevarili. Crna Gora je sa dva brza gola prišla na jedan gol zaostatka i u poslednjem minutu imala napad za produžetak, ali je zablistao Gojko Pijetlović. Kontranapad i gol Milan Aleksića u poslednjoj akciji na utakmici bio je samo potvrda velike dominacije sprskih vaterpolista na ovom turniru.

SRBIJA - CRNA GORA 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2)

Beogradska Arena
Gledalaca: 16.000
Sudije: Boris Margeta (Slovenija), Joros Stavridis (Grčka)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 2, S. Mitrović, B. Mitorvić

CRNA GORA: Lazović, Dr. Brguljan, Pasković, Petrović, Dar. Brguljan 2, Radović 2, M. Janović, N. Janović 2, Ivović 1, Mišić, Vukčević 1, Jokić, Šćepanović

(FOTO: Action images)


tagovi

Milan AleksićEP u vaterpoluDuško PijetlovićDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara