Alija Bekrić (©MN Press)
Alija Bekrić (©MN Press)

Neverovatno! Karađorđe ponovo okrenuo 0:2, Voša eliminisana već u četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.03.24. | 20:49

Momci iz Topole uspeli na identičan način da dobiju i drugi meč u seriji protiv Novosađana

Delovalo je da je nemoguće da se ponovi, ali sa momcima iz Topole se nikad ne zna... Izgleda da su spremni za velike stvari! Drugi put u četiri dana Karađorđe je protiv Vojvodine uspeo da preokrene rezultat posle 0:2 i tako izbori mesto u polufinalu. Novosađani su uzeli dva trofeja - u Superkupu i Kupu, a u prvenstvu već u četvrtfinalu završavaju sezonu.

Večeras je na semaforu u Spensu posle pet setova sijalo 3:2 za ekipu Nevena Majstorovića. Po setovima je rezultat izgledao ovako - 24:26, 19:25, 25:21, 25:19, 15:13.

Izabrane vesti

Izgledalo je posle dva seta da će se sigurno igrati majstorica u ovoj seriji, ali gosti nisu tako mislili. Ponovo su se izdigli kada su već bili otpisani i još jednom su pokazali fantastičan pobednički karakter. Neće se slaviti ovih dana u Topoli jer ambicije posle svega ovoga rastu... Imaće šta Karađorđe da kaže i u poluifnalu, gde će mu rival biti Crvena zvezda, koja je eliminisala Takovo.

Za razliku od prethodnog meča kada je Narančić na teren poslao iskusniju dijagonalu Kisić - Kopitić, ovog puta je ponovo na teren bacio mladi tandem koji je cele sezone predvodio tim Milanović - Stanković. Sa njima u postavi Vojvodina je uspela da izgradi dva seta prednosti i dođe nadomak majstorice.

Razigrao se od tog trenutka Alija Bekrić, sve opasniji je bio i Miloš Nadaždin. Pratili su Radović i Bošnjak... Došli su do izjednačenja i tako poljuljali samopouzdanje domaćih. Iskoristili su igrači iz Topole taj nalet i u petom setu. Bilo je neizvesno do nekog trenutka, ali u završnici je i Vojvodina pomogla rivalu.

Pravili su Novosađani servis greške kad im vreme bilo nije. Vemić, Radović i Nadaždin su bili mirniji na drugoj strani, pa je pobeda otišla na njihovu stranu.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Alija Bekrić sa 20 poena (napad 27-11, pet blokova, četiri asa). Miloš Nadaždin je doprineo sa 18 (napad 37-17), Miloš Vemić sa 15, a Aleksandar Bošnjak sa 11.

U poraženom sastavu Lazar Bajandić je imao 14 poena, Filip Savovski 13, Andrej Rudić i Žarko Ubiparip po 11, a Luka Stanković i Branko Kopitić po deset.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

Četvrtfinale

Mladi radnik - Radnički 0:3 (prvi meč 0:3)

Vojvodina - Karađorđe 2:3 (2:3)

Takovo - Crvena zvezda 0:3 (0:3)

Spartak - Partizan U TOKU (0:3)

***četvrtfinalna serija se igra do dve pobede


tagovi

OK KarađorđeOK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara