(©Aleksandra Krupanič)
(©Aleksandra Krupanič)

Ništa od istorijskog četvrtfinala, Izraelke raspršile san Srpkinjama

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.09.22. | 14:04

Sledi meč za deveto mesto na Evropskom prvenstvu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Ulog je bio četvrtfinale, nadale su se vaterpolistkinje Srbije da će u Splitu ispisati istoriju i prvi put se plasirati među osam najboljih na Evropskom prvenstvu - nisu bile ni nlizu. Izraelke su im srušile snove - 15:4.

Izabrane vesti

Pobedom nad Slovačkom došla je Srbija u poziciju da u poslednjem kolu grupne faze odlučuje o svojoj sudbini, druga “trojka” na kontinentalnom šampionatu vodila ju je u završnicu i ukrštanje sa Holanđankama, ali podvig je izostao. 

Vaterpolistkinje Srbije oprostile su se sa trijumflm već u prvoj deonici, tri puta su tresle okvir gola - po jednom Ana Milićević, Lolita Avdić i Hristina Ilić - i tako protraćile najbolje šanse. Izraelke su bile smirene u finišu akcija, prednjačile su naturalizovane ruske vaterpolistkinje Veronika Kardonskaja i Marija Bogačenko.  

Lako su Izraelke spuštale loptu na dva metra, Almu Jakobi nije uspevala da pročita Nikolina Travar, a pucale su i kontre, koje je predvodila Veronika Kardonskaja. Srbija se upisala tek u drugom kvartalu preko Jelene Vuković iz peterca.  

Talentovana Ana Milićević je dokazala da je među retkima na koje selektorka Dragana Ivković može da se uzda. Svezala je Ana Milićević dva gola, zatresla je mrežu sa nezgodne strane pogodivši kontra ugao, da bi potom bila precizna i sa centralne pozicije.  

Ruskinja Kardonskaja je šest minuta pre kraja zaradila treću ličnu grešku, meč je završila sa četiri postignuta gola. Bila je centralna figura utakmice, uz Nikolinu Travar, koja je ukrotila 10 udaraca Izraelki.

Srbija će za deveto mesto na Evropskom prvenstvu igrati sa Nemačkom.



tagovi

ženska vaterpolo reprezentacija srbijeEvropsko prvenstvo u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara