""
""

Novi ERS – Francuzi bilduju F1 Reno

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.01.17. | 13:17

Prvi čovek Renoa uz saradnju sa Infinitijem pokušava da vrati Francuze na staze stare slave

Reno ima opak plan! Uz novi ERS sistem namenjen povraćaju kinetičke energije francuski motor bi mogao da oslobodi i po kog pastuva više za konkurentnost u narednoj F1 sezoni. Inače, za neupućene ERS je skraćenica za (enerdži rikaveri sistem), koji bi Renou trebalo da donese nešto više obrtnog momenta.   

Izabrane vesti

Francuzi su znali da je njihov prošlogodišnji motor dostigao svoj tehnološki maksimum, pa je baš zbog toga pokrenut potpuno nov koncept. Jednostavno, konstruktori Renoa su krenuli od nule i bele table za crtanje. Cilj im je da do 2020. dosegnu pozicije kojima trenutno caruje Mercedes AMG Petronas.
„Imamo zaista puno parametara koje treba da uzmemo u obzir. To su težina, balansiranje, ali i hlađenje. Moramo da znamo u kojim uslovima možemo šta da koristimo. Postoje i neke stvari za koje mislite da su sekundarne, ali u Formuli 1 to nikada nije slučaj“, rekao je Siril Abitebul, šef Reno F1 tima uz konstataciju da je na izradi nove pogonske jedinice njegova ekipa debelo angažovala i prestižni Infiniti.
„Ovo je tek početak naše uske saradnje. I prošle sezone smo nešto radili, ali sve je to bilo u nekoj žurbi i na parče. Sada je sve bolje i temeljnije urađeno nego prošle sezone“, zaključio je šef Reno F1 misije za povratak žutih bolida u vrh najbržeg cirkusa.

(Foto: Action Images)


tagovi

Formula 1Mercedes AMG PetronasReno

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara