(© FIVB)
(© FIVB)

Odemo tiho, vratimo se sa medaljom... Blesave smo, nema mnogo timova kao što je naš

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.10.22. | 02:47

„Vidimo se na balkonu“, poručuju odbojkašice Srbije

Trajao je turnir 22 dana, trajaće (straho)vlada Srpkinja još (najmanje) četiri godine. Dominantno su odbranile svetsku krunu, niko od njih ne igra bolje odbojku i to se znao još dok ih je vodio Zoran Terzić. Onda je došao Danijele Santareli i opet se videlo da su bez premca.

Takmičenje u organizaciji Poljske i Holandije osvojile su nadmoćno, sa svih 12 pobeda i tako razveselile ljubitelje sporta u otadžbini. Još jednom. Sigurno ne poslednji put.

Izabrane vesti

Verovale smo da ćemo se vratiti sa zlatom. Znate kako uvek odemo tiho, bez pompe, priče, a nađemo način da obradujemo navijače. Kad se pogleda rezultat finala (3:0 sa Brazilom, op. au), neki ljudi bi pomislii da je bilo lako. A nije. Morale smo da stižemo razliku u prva dva seta, grešile, rizikovale i isplatilo se“, u dahu priča Tijana Bošković, koja se iz Apeldorna vraća kao najkorisnija igračica turnira. „Srećna sam zbog nagrade, mada bih volela da je podelim sa svima, devojke koje su ulaze s klupe su odradile sjajne posao i dosta nam značile“.

Srbija je dobila 12 utakmica, od toga čak devet maksimalnim rezultatom, uključujući i poslednju, najznačajniju.

Brojevi govore sve. Smo smo pet setova izgubile, što je neverovatno. Ovaj tim neverovatan, svaka devojka koja je kroz njega prošla je dobra. Potvrdilo se da se svaki put naporni rad isplati“, oduševljana je Bianka Buša.

Srednji bloker Mina Popović je sijala od sadavoljstva.

Bravo, Srbijo! Možda smo prva selekcija koja je uradile neke stvari (aludira na devet pobeda po 3:0, op. au). Rekla bih da smo blesave, ha-ha-ha... Nema mnogo timova kao što je ovaj naš. Toliko su sve pozitivne, imaju dozu onoga što je u sportu potrebno za velike rezultate“.

I – zrači.

„Vidimo se na balkonu“, jedva čeka doček Teodora Pušić, najboji libero Svetskog prvenstva. „Znači mi što sam u idealnih sedam, ali kad dolazite iz srpskog tima onda je to lakše“.



tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeTijana BoškovićMina PopovićBianka BušaTeodora PušićSvetsko prvenstvo za odbojkašice 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara