Olimpijska misterija Feliks Loh i kvota 1,90

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.02.18. | 17:12

Nemački sankaš će u subotu pokušati da na ZOI u Pjongčangu osvoji rekordno četvrto olimpijsko zlato

Nema kandže kao mačak Feliks, nije misterija poput čudovišta iz Loh Nesa, a ipak se očekuje da sve uradi u skladu s imenom. On je Feliks Loh, predstavljaće Nemačku, daće sve od sebe  da ogrebe konkurente i pošalje  ih na dno u borbi za najsjanije odličje u individualnoj konkurenciji (jednosedu), čime bi se po količini zlata u svom rudniku izjednačio sa zemljakom Georgom Haklom, koji ima i dva srebrna odličja, s tim što je njegova karijera završena.

Ukoliko sankaš  rodom  iz bivše Demokratske Republike Nemačke nasanka ostale učesnike, može u Južnoj Koreji nastaviti niz pobeda započet u Vankuveru 2010, nastavljen u Sočiji 2014. i  postati najbolji takmičar u olimpijskoj istoriji sporta kojim se bavi, pošto bi mu jedna zlatna medalja bila dovoljna da se preuzme čelnu poziciju, jer nijedan olimpijac do sada u sankanju nije  trijumfovao četiri puta, računajući najsjajnija odličja osvojena u svim disciplinama.

Izabrane vesti

FELIKS LOH OSVAJA ZLATO U SANKANJU - KVOTA 1,90

Dok se  maleni Loh igrao u pesku, njegovi roditelji  su sigurno naoružani zidarskim oruđem jurišali na Berlinski zid, a njihovog sina već godinama retko ko uspeva da obori s trona, valjda zato što se s  macolama i pajserima u rukama na led ne ide. Možda je caka u tome što je prebrz (153,98 km/h najbolje ostvarenje), uglavnom, deceniju unazad je neuhvatljiv, pa je šest puta osvojio Svetski kup, a dvostruko više zlatnih medalja je doneo sa Svetskih prvenstava (pola samostalno i pola timski).

VOLFGANG KINDL OSVAJA ZLATO U SANKANJU - KVOTA 3,00

Vođa "antilohovskog čopora" zove se Volfgang Kindl. Aktuelni svetski prvak u jednosedu, vicešampion skoro okončanog Svetskog kupa nije majstor za komponovanje, pitanje je zna li da svira klavir, ali zato njegove sanke kao neka čarobna frula sviraju po ledu sankaških koloseuma. Podatak  da će se olimpijska bitka voditi u večernjim časovima, stavlja ga u poziciju da  učešće na Igrama okonča malom noćnom muzikom.

Korejska zima je "mala beba" za rusku, pa treći na listi potencijalnih pobednika dolazi iz najveće države na svetu. Bivši svetski, aktuelni evropski šampion Semjon Pavličenko predstavljaće Tim olimpijaca iz Rusije. Ko će mu biti veća prepreka - MOK i politika ili konkurenti na sankama saznaćemo u subotu u poslepodnevnim časovima po našem vremenu.

SEMJON PAVLIČENKO OSVAJA ZLATO U SANKANJU - KVOTA 8,00

Iako su po, procenama bukmejkera šanse još jednog ’’medveda na sankama’’ Romana Repilova nešto manje od njegovog sunarodnika, vicešampion sveta i trećeplasirani u Svetskom kupu ima pravo na nadu da će će njegova ’’šapa’’ biti stavljena na medalju zlatnog sjaja.

Srebrni iz Sočija, treći baćuška, Albert Demčenko, nije u krugu favorita za pobedu, međutim, podatak da je prisutan na Zimskim igrama već 26 godina (tri srebrne medalje) daje dovoljno povoda da se i on spomene. Za sankaša rođenog 1971. staza nikad nije bila klizava da bi se obrukao na njoj, a sam podatak da toliko traje pokazuje da vino i led idu ruku pod ruku.

Formula 1 na ledenom ovalu, petnaesti krug u olimpijskoj  istoriji...

Ako do sada niste stigli proćitajte i naše najave za olimpijske turnire u hokeju na ledu, alpskom skijanju i ski-skokovima.

(foto: Action Images)

AUTOR: Dragan Stojić


tagovi

ZOI 2018sankanjePjeongčeng

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara