""
""

Oštro je u Barseloni – Botas, Masa i Rajkonen vode F1 kolo!

Vreme čitanja: 1min | sre. 08.03.17. | 14:54

Promene konstrukcionih pravila već donose neviđenu konkurentnost između četiri najjače ekipe u oktanskom cirkusu

I drugog dana zvaničnih testova Formule 1 vode se ogorčene bitke na stazi Katalunja. Pokazalo se da su promenjena konstruktorska pravila donela dovoljno rezultata. Trenutni raspored snaga na stazi zato donosi vest da su Mercedes AMG Petronas, Vilijams i Ferari nikada bliži i konkurentniji.

Izabrane vesti

Trenutno najbolje vreme ima Valteri Botas u Srebrnoj streli, a njegovo najbolje vreme po krugu ponovo pomera granice postignuća rezultatom od 1.19, 310 minuta. Drugo vreme beleži konstantno ubojiti Filipe Masa u Vilijamsu sa zaostatkom od 0,11 stotinki. Treće mesto je u posedu Kimija Rajkonena iz Ferari Skuderije, a četvrti je Maks Verstapen u Red Bulu.

Iako je iz tabora Vilijamsa danas u toku dana pristigla informacija da će ekipa koja koristi Dajmlerove pogonske jedinice štedeti mašinu, nije tako. U trci s vremenom beli bolid Filipe Mase prolazi tehnički savršene krugove. Razlike u test krugovima toliko su male, da bi se mirne duše moglo zaključiti samo jedno. Ukoliko bi se se danas vozio zvaničan trening uoči trke po onome što gledamo mogli bi se nadati promenama u plasmanu, odnosno startnom gridu sve do poslednjeg trenutka. Pritom ne bi odlučivali  kilometri, nego raspoloživi metri staze.

(Foto: Action Images)


tagovi

FerariFilipe MasaFormula 1Kimi RajkonenMaks VerstapenMercedes AMG PetronasRed BulValteri BotasVilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara