"Aleksander Ovečkin"
"Aleksander Ovečkin"

Ovečkin i Zbornaja komanda sa jednom idejom - 50 milijardi vredno zlato!

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.02.14. | 19:51

Jedan od najboljih hokejaša sveta stigao u Soči, spreman da prekine dvodecenijski post Rusa

Aleksander OvečkinPune 22 godine ruska nacija čeka na nju - na zlatnu olimpijsku medalju koja je toliko puta visila na grudima Rusa, majstorima igre na ledu. Ipak, verovali ili ne, niti jednom od trenutka kada je Rusija počela da nastupa kao samostalna država. Povratak na olimpijski tron ovih dana je stoga državno pitanje broj jedan. A svi uslovi da se davnašnja želja konačno i ispuni sada su tu.

I domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara i neki od najboljih hokejaša sveta među kojima se posebno ističe Aleksander Ovečkin, koji se danas posle dugog leta konačno i pridružio saigračima na treninzima u Boljšoj Ajs Domu. Rame uz  rame sa saigračima iz NHL lige Jevgenijem Malkinom i Aleksanderom Seminom i ostalim zemljacima naoštrenim samo na jedno – na konačan trijumf!

Izabrane vesti

Uostalom, Ovečkinova je želja bila tolika da je pretio samoinicijativnim dolaskom na ZOI u slučaju da se uprava NHL lige, udruženje igrača i Međunarodna hokejaška federacija ne dogovore o uslovima i dozvole protagonistima igre da uveličaju celu manifestaciju.

Delom baš i zbog toga, Ovečkin će sada nositi ogroman teret na leđima. Predugo čekaju Rusi. Još od 1992. godine i Albertvila kada su nastupali u zajednici bivših sovjetskih republika.
"Pritiska će sasvim sigurno biti, ali za sada – tu je samo umor od leta. Znate i sami koliko smo vremenskih zona promenili", opušten je Ovečkin podsećajući na dobro poznate probleme džet-lega.

Ali, to ne znači da se žali. Naprotiv. Upitan da li misli da će ovaj turnir biti najbolji u istoriji igara skromno je kazao da se nada da hoće, ali je mnogo rečitiji odgovor stigao na pitanje šta bi zlatna medalja značila za Ruse?
"Ona košta 50 milijardi", istakao je Ovečkin aludirajući na cenu organizacije kompletnih igara.

Da ponovimo - državno pitanje broj jedan!

(FOTO: Action Images)


tagovi

ZOI SočihokejAleksandar Ovečkin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara