Parapunov brojao do 32, Lale rutinski trijumfovale nad Jedinstvom

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.11.22. | 19:06

Novosađani savladali ekipu iz Stare Pazove – 3:1 (25:19, 25:20, 20:25, 25:22)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Pre tri dana odbojkaši Vojvodine poraženi su maksimalnim rezultatom od Fridrihshafena u Ligi šampiona, ali su Novosađani brzo preboleli taj poraz. Izabranici Slobodana Boškana nisu dozvolili iznenađenje na svom terenu i večeras su u Novom Sadu nadigrali ekipu Jedinstva iz Stare Pazove – 3:1 (25:19, 25:20, 20:25, 25:22).

Izabrane vesti

Bez veće muke Novosađani su osvojili prva dva seta, zahvaljujući veoma raspoloženim Parapunovu i Bajandiću. Vodili su Novosađani i početkom trećeg perioda i činilo se da će upisati maksimalan trijumf. Ipak, pad koncentracije šampionskog sastava sredinom tog seta, iskoristili su gosti iz Stare Pazove i uspeli da odvedu utakmicu u četvrti set. Iako su ga bolje otvorili, presudio je sredinom tog kvartala individualni kvalitet šampionskog sastava, pa je ipak ceo plen ostao u Novom Sadu.

Odmarao je Boškan u današnjem susretu dvojicu važnih šrafova u timu Stare dame, Petra Krsmanovića i Davida Mehića, koji nisu uopšte ulazili na teren, pa su veću minutažu dobili Stevan Simić i Lazar Bajandić, koji je bio drugi najefikasniji u svom timu sa 19 osvojenih poena.

Najbolji poenter bio je fantastični Radoslav Parapunov koji je osvojio čak 32 poena, a u poraženom timu najefikasniji bio je Aleksandar Škrbić koji je nanizao 21 poen.

Odvojila se Vojvodina na samom startu prvog seta, kada su poene osvajali zahvaljujući odličnom bloku. Jedinstvo je pak držalo priključak preko raspoloženog Škrbića, koji je osvojio nekoliko važnih poena u napadu. Međutim, sredinom seta Lale su prvenstveno preko Parpaunova stekle značajniju prednost pri rezultatu 14:9. Razigrali su se dodatno izabranici Slobodana Boškana u nastavku i samo uvećavali tu prednost, a pred kraj seta imali su zalihu od velikih osam poena – 21:13. Bilo je to nedostižno za goste iz Stare Pazove, pa je Voša rutinski povela sa 1:0.

Drugi set bolje je otvorio domaći tim. Imali su od starta Novosađani zalihu od dva do tri poena. Uspela je ekipa Jedinstva da preko razigranog Škrbića stigne do izjednačenja u dva navrata tokom ovog kvartala, najpre pri rezultatu 8:8, a potom i u drugom delu seta – 17:17. Ipak, Novosađani su posle toga dodavali gas i napravili nedostižnu razliku. Veoma bitne poene u ovom periodu osvojio je Bajandić. U momentima kada se činilo da bi gosti mogli možda da uvedu set u neizvesnu završnicu, glavnu ulogu preuzimao je Parapunov i pravio evidentnu razliku, pa je Vojvodina lako duplirala vođstvo.

Odmah na startu trećeg seta Voša je napravila ozbiljnu prednost – 5:1 i primorala klupu Pazovčana da odmah reaguje tajm-autom. Vratili su se gosti u meč posle toga. Vojvodina je imala dva do tri poena prednosti, ali su Pazovčani strpljivo sustizali zaostatak i stigli do preokreta – 12:11, opet na krilima sjajnog Škrbića. Razigrali su se u nastavku i ostali igrači iz gostujućeg tabora i pobegli na četiri razlike – 13:17, pa je Slobodan Boškan reagovao tajm-autom. Ipak, ni to nije trgnulo Lale koje su bile potpuno dekoncetrisane u tim momentima. S druge strane, za Jedinstvo je nekoliko važnih poena osvojio Lukić, ostali su pribrani u finišu seta gosti i odveli meč u četvrti set.

U poslednjem periodu gosti su, osokoljeni prethodnim setom, ponovo diktirali tempo i imali blagu prednost. Ipak, trznuli su se domaći i poenima Parapunova i Rudića najpre izjednačili, a onda i preokrenuli – 9:8. Ipak, nisu gosti dozvoljavali šampionu da se lako odlepi, ali je Stara dama pojačala ritam i pobegla na četiri razlike – 17:13. Tajm-aut je razdrmao Pazovčane, koji su u finišu seta prišli na samo poen zaostatka, ali je Buculjević as poenom doneo trijumf Vojvodini.

SUPERLIGA, 7. KOLO:

Partizan - Mladi Radnik 3:1 (28:26, 29:31, 25:17, 25:16)

Vojvodina - Jedinstvo 3:1 (25:19, 25:20, 20:25, 25:22)

19.00 Karađorđe - Takovo

19.00 Spartak Ljig - Radnički Kragujevac

20.00 Novi Sad - Ribnica

Nedelja:

18.00 Crvena zvezda - Spartak Subotica




tagovi

Slobodan BoškanRadoslav ParapunovOK VojvodinaOK Jedinstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara