Partizan bez pobede nakon prve polovine Esports Balkan Lige

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.24. | 14:19

Crno-beli su vezali sedam poraz na startu nove EBL sezone i sa 0-7 skorom su zakucani za dno tabele nakon prve polovine grupne faze

Pre nešto manje od godinu dana Partizan je podigao svoj prvi EBL trofej i tada je izgledalo kao da će još dugo vremena biti ako ne na samom vrhu, onda makar pri vrhu balkanskog LoL esporta. Naredne sezone su protutnjali grupnom fazu uz ukupan 12-2 skor, ali titulu nisu odbranili ,jer ih je u polufinalu savladao Cyber Wolves Esports, zbog čega su morali da se zadovolje trećom pozicijom.

Partizan kome je do sada najgori rezultat u ligi bio četvrto mesto koje su osvojili u debitantskoj sezoni, nije obnovio ugovor sa pobedničkim sastavom iz kog je jedino ostao support Mladen "Cl0x" Mitić.

Izabrane vesti

Umesto toga aktivnom igranju se vratio trener ekipe Atila "Colamax" Dudaš, a njima su prirodali trojicu srpskih igrača bez prethodnog profesionalnog iskustva.

Ovakav pristup nije doneo rezultat i crno-beli su iz kola u kolo ređali poraze, a nakon 0-5 starta rešili su da dovedu prvo pojačanje, bugarskog mid lejnera Lachezar "Fenz1" Ilieva koji je zamenio Nikolu "Kurbax" Kurbaliju.

Ova promena takođe nije ništa poboljšala u igri Partizana, a Fenz1 je imao debi za zaborav kada je protiv ekipe SPIKE debitovao sa 1-9-0 Yoneom.

Najbolju priliku da upiše makar jednu pobedu u sezoni Partizan je imao sinoć protiv ekipe Cyber Wolves koja se takođe nalazila pri dnu tabele sa samo jedom pobedom u šest kola, ali su i taj meč izgubili.

Za razliku od njih, Crvena zvezda je upisala tri pobede, ali se takođe kao i Partizan nalazi u donjem delu tabele, odnosno van zone plasmana u plej-of, dok prvu poziciju dele SPIKE Syndicate i novajlija u ligi BeFive koje su ostvarile 6-1 skor na polovini sezone. Aktuelni šampion Diamant Esports se nalazi na trećem mestu sa pobedom manje u odnosu na lidere tabele, kao i još jedan novajlija Lupus Esports.


tagovi

esport

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara