Jevtić i Boškan (©MN Press)
Jevtić i Boškan (©MN Press)

Partizan čeka protivnika u finalu: Veći pritisak na Vojvodini, Spartak nema šta da izgubi

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.04.23. | 09:25

Majstorica polufinalne serije igra se danas od 17 časova u Novom Sadu

Prošle sezone su vodili velike bitke u finalu, a sada su im se putevi sreli na jednoj stanici ranije... Odbojkaši Vojvodine i Spartaka danas od 17 časova odlučuju ko će u finalu na megdan Partizanu. Prvi duel u Novom Sadu dobili su Subotičani, Boškanovi momci su uzvratili na gostujućem terenu, pa je trenutni rezultat u seriji 1-1. Majstorica se igra u Spensu, ulaz je slobodan.

I golubovi na grani znaju da je Vojvodina favorit - to je ekipa koja je ligaški deo završila na prvoj poziciji. Od 2016. do sada svaki put su Novosađani igrali finale, a u seriji su od čak šest uzastopnih titula.

Izabrane vesti

Spartak je u razigravanje stigao sa petog mesta, u četvrtfinalu je izbacio Ribnicu koja je bila četvrta, a polufinale je otvorio velikom pobedom u sred Novog Sada. Subotičani večeras nemaju šta da izgube, jer za njih svakako ne bi bio ogroman neuspeh da ne uđu u finale. Mogu da budu rasterećeni, jer je mnogo veći pritisak na leđima protivnika.

Vojvodina se prošlog leta prilično otvorila za pojačanja, najavila je tada da želi veliki rezultat u Evropi, ali u Ligi šampiona se nije posebno istakla. Kad je domaća scena u pitanju - izgubila je Superkup, poražena je u finalu Kupa, tako da joj preostaje samo još borba za titulu. Ukoliko ne bude stigla do nje, biće ovo jedna izuzetno neuspešna sezona.

Znaju svi odbojkaši koliko je u Srbiji teško nositi taj dres, svesni su odgovornosti koju imaju i veruju da će i ovog puta sezonu završiti kao pobednici.

"Bilo nam je teško posle poraza u prvom meču, ali sam presrećan što je ekipa pokazala karakter, kvalitet i želju u Subotici", rekao je dugogodišnji odbojkaš Vojvodine Stevan Simić.

"Naravno, tu pobedu odmah smo stavili u arhivu i maksimalno se okrenuli trećoj utakmici. Očekuje nas, siguran sam, drugačiji meč, ali ubeđen sam da ćemo pokazati još veću motivaciju, želju, energiju. Pozvao bih što više ljudi da nas podrže. Mi pamtimo i zahvalni smo za podršku u prvom meču, ostali smo nedorečeni tada, a siguran sam da ćemo se sada na naš način odužiti navijačima i svima koji su uz nas. Verujem u svoju ekipu i u to da ćemo pokazati ono najbolje kada to bude najpotrebnije. Svi kao jedan, na terenu i van njega, možemo do pobede".

U pozitivan ishod bez sumnje veruje i trener Subotičana Ivica Jevtić. Njegov tim je prošle godine igrao finale, a večeras će pokušati da ponovi isti podvig...

"Pokazali smo da možemo da igramo protiv Vojvodine, pa i da ih pobedimo u Novom Sadu. Ne predajemo se, nećemo sedeti skrštenih ruku i čekati da polufinale prođe. Idemo u Novi Sad sa našim planom", naglasio je Jevtić.

Vojvodina je izbacila Spartak u četvrtfinalu Kupa Srbije posle pobede 3:0. Dva trijumfa Boškanova četa je zabeležila i u ligaškom delu protiv ovog rivala i to oba puta - 3:0. Prvi put u međusobnim duelima ove sezone Subotičani su slavili upravo na otvaranju plej-ofa...

Sve što je bilo do sada večeras se briše, jer je majstorica ipak nešto posebno. Inspiraciju i motiv imaće i jedni i drugi.

POLUFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE

Prve utakmice

Vojvodina - Spartak Subotica 2:3 (25:16, 19:25, 26:24, 21:25, 15:12)

Radnički Kragujevac - Partizan 0:3 (25:27, 21:25, 12:25)

Druge utakmice - ponedeljak

Partizan - Radnički Kragujevac 3:0 (25:20, 25:21, 25:21)

Spartak - Vojvodina 0:3 (26:28, 16:25, 20:25)

Majstorica - četvrtak

17.00: (1,17) Vojvodina (hen -1,5) Spartak (4,40)

FINALE

Vojvodina/Spartak - Partizan

***četvrtfinalna i polufinalna serija igraju se do dve pobede, a u finalu će do titule doći ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

OK VojvodinaOK SpartakSuperliga Srbije u odbojciSlobodan Boškan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara