Janković i Janić (©MN Press)
Janković i Janić (©MN Press)

Partizan u Subotici ide po 12. pobedu u nizu, gradski derbi se igra u Novom Sadu

Vreme čitanja: 4min | pet. 10.03.23. | 11:15

Crno-beli odbojkaši od 19 časova gostuju ekipi Spartaka, dok se u Spensu sastaju Vojvodina i Novi Sad

Tri poslednja kola doneće odgovor na pitanje ko će sa koje pozicije ući u plej-of Superlige. Vojvodina je blizu overe prvog mesta, Partizan drugog, posle slede Radnički, Ribnica, Spartak, Zvezda... Svaki tim ispred sebe ima još tri meča i mogućnost da se popne ili padne na tabeli.

Jedan od zanimljivijih duela 20. kola prvenstva Srbije mogao bi da se odigra u Subotici. Domaći Spartak od 19 časova dočekuje zahuktali beogradski Partizan. Crno-beli će na ovom susretu krenuti u napad na 12. uzastopnu pobedu u svim takmičenjima, desetu u prvenstvu. Poslednji poraz doživeli su u večitom derbiju 17. decembra, a posle toga su vezali čak 11 trijumfa - devet u ligi, dva u Kupu, uključujući i pobedu u finalu.

Izabrane vesti

Znali su Janićevi izabranici da ih posle trofeja u Kupu, čekaju samo derbi mečevi. Počelo je od Ribnice, preko Mladog radnika, do Spartaka, Vojvodine i Crvene zvezde. Težak je raspored, ali za sada se Milija Mrdak i drugari drže veoma dobro. Imaju na drugom mestu skor 15-4 i velike šanse da sa te pozicije odu u razigravanje.

U prethodnom meču su maksimalnim rezultatom slavili u Požarevcu, pa puni samopouzdanja dolaze u Suboticu. Tamo ih čeka Spartak, koji je tokom februara pokazao promenljivu formu - zabeležio dve pobede protiv Ribnice i Jedinstva, kao i dva poraza u duelima sa Vojvodinom i Zvezdom. Mart su Subotičani otvorili ubedljivim trijumfom protiv Novog Sada.

Ove sezone su se Spartak i Partizan sastali samo jednom. Bilo je to u domaćoj ligi 25. januara. Meč je po prvobitnom rasporedu bio zakazan za početak decembra, ali je odložen zbog zdrastvenih problema u ekipi Ivice Jevtića. Taj obračun pripao je Partizanu posle samo tri seta - 25:15, 25:18, 25:19.

U istom terminu od 19 časova igra se u Novom Sadu gradski derbi. Vojvodina u Spensu dočekuju ekipu koju vodi Nedžad Osmankač. Tim Slobodana Boškana je i dalje glavni favorit za osvajanje titule, ali se trenutno nalazi u maloj krizi. Na poslednja tri meča Petar Krsmanović i saigrači doživeli su dva poraza - u finalu Kupa protiv Partizana i u prvenstvu protiv Crvene zvezde. To ipak ne bi trebalo da ima uticaj na meč sa Novim Sadom, jer je Vojvodina ipak znatno kvalitetnija od tima koji ima skor 5-14 pri dnu tabele. Prvi ovosezonski susret dobila je maksimalnim rezultatom Boškanova četa - 3:0 (25:23, 25:17, 25:19).

"Svi se dobro poznajemo, neki od igrača Novog Sada su bili s nama u istoj ekipi. Sigurno će želeti da se nadigravaju i dokažu. Mislim da smo mi apsolutni favoriti, ali to moramo da dokažemo na terenu", rekao je libero Vojvodine Stefan Negić.

Srednji bloker Boškanovog tima Andrej Rudić pohvalio je protivnika.

"Novi Sad ima mladu ekipu koja je pokazala da jeste za Superligu. Često je bila u mečevima rame uz rame sa ostalima, ali joj fali iskustvo. Voleo bih da ostane u eliti, ali to nikako ne znači da ćemo se mi manje boriti. Mi imamo svoj cilj, podižemo formu za plej-of i želimo pobedu. Dodatni motiv za nas je to što pobedom overavamo prvu poziciju", podvukao je Rudić.

Srednji bloker Novog Sada Filip Savovski obećava veliku borbu.

"Vojvodina jeste favorit, ali mi se sigurno nećemo predati. U situaciji smo u kojoj nam znači svaki poen, set, bod i borićemo se da ostvarimo što bolji učinak. Svaki igrač mora dati maksimum, a mogu da obećam dostojnu borbu", rekao je Savovski.

Koliki je značaj utakmice naglasio je i korektor Branko Kopitić.

"Pred nama je težak meč i to ne samo ovaj, nego i naredna dva. Borimo se za opstanak u Superligi. Igrali smo već protiv Vojvodine, nismo ostvarili dobar rezultat, ali na greškama se uči i nadam se da će ovoga puta biti bolje", podvukao je Kopitić.

Treći meč dana igraju Ribnica i Karađorđe, takođe od 19 časova. Kraljevčani su napravili seriju od četiri pobede, a onda je prekinuli protiv Partizana. Danas imaju dobru priliku da se vrate u pobednički ritam, jer im je protivnik tim iz Topole koji je na desetoj poziciji.

Preostala tri obračuna 20. kola Superlige igraju se u subotu. Radnički gostuje Takovu, Jedinstvo dočekuje Crvenu zvezdu, a Mladi radnik će ugostiti Spartak iz Ljiga.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

20. kolo

Petak

19.00: Vojvodina - Novi Sad

19.00: Spartak Subotica - Partizan

19.00: Ribnica - Karađorđe

Subota

18.00: Takovo - Radnički Kragujevac

19.00: Jedinstvo Stara Pazova - Crvena zvezda

19.00: Mladi radnik - Spartak Ljig



tagovi

Superliga Srbije u odbojciOK Novi SadOK PartizanOK VojvodinaBojan JanićSlobodan BoškanNedžad Osmankač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara