""
""

Patriote gaze Titane, Filadelfija kilava bez Venca

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.01.18. | 09:30

Gosti iz Nešvila nemaju šta da traže protiv šampiona u Bostonu. Atlanta favorit protiv lidera NFC, koji je silno oslabljen neigranjem kvoterbeka Karsona Venca

NFL je ušao u super finiš! Još samo sedam mečeva ostalo je do kraja sezone, a ovog vikenda na programu su polufinala konferencija, takozvane divizijske runde u AFC i NFC.

Izabrane vesti

Šampion Nju Ingland imaće najlakši posao na svom terenu u predgrađu Bostona - Foksborou. Na noge mašineriji Bila Beličika stiže Tenesi, koji je ove sezone uradio mnogo više nego što se očekivalo... Titani su senzacionalno prošle nedelje pobedili Kanzas (22:21) i sada bezbrižno, ali ne i sa belom zastavom idu na megdan Tomu Brejdiju i sve boljim Patriotama, prvim favoritima za osvajanje novog Superboula.

Gosti iz Nešvila i na ovom meču neće moći da računaju na sjajnog trkača Demarka Mareja, koji se nije oporavio od povrede kolena. Ipak, prošle nedelje na Erouhedu briljirao je Derik Henri, a snažni ranign bek biće udarna igla gostiji i u sudaru sa šampionom. Pucaju Titani od samopouzdanja, ali realno - svi su ih otpisali. Brejdi i drugovi podizali su formu kako se šampionat bližio plej-ofu i čini se da opet deluju nezaustavljivo sa fantastičnim tajt endom Robom Gronkovskim.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 22:35 9516 NFLPF Philadelphia - Atlanta ki 2 1,70
Ned 02:15 9512 NFLPF New England - Tennessee h 1 (-13.5) 1,90

Pre nekoliko nedelja Nju Ingland je dobio neočekivano pojačanje iz Pitsburga u vidi legendarnog lajnbekera Stilersa Džejmsa Herisona. Iako vremešan, sa 39 godina, Herison će dobro doći ne tako dobroj odbrani Nju Inglanda, koja je znala da "kašljuca" ove sezone. Upravo će snažni lajnbeker imati zadatak da poremeti kvoterbeka tima iz Nešvila Markusa Mariotu. "Pes raš" Patriota je bio loš ove sezone, ali sada je prava prilika da defanzivni koordinator domaćina Met Patriša posloži odbranu pred - svi se nadaju - veliko finalu AFC sa Pitsburgom narednog vikenda. Svaka čast Tenesiju, ali na Džilet stadionu nema ni promil šanse. Hendikep je ogroman, dvocifren, ali ako se zna kako je brutalno jak napad šampiona crno se piše Titanima. Poslednja tri međusobna duela ubedljivo su pripala Nju Inglandu.

U prvom meču dana trebalo bi da bude više vatre i neizvesne borbe lidera NFC Filadelfije i prošlosezonskog učesnika Superboula, Atlante, koja je u naletu. Falkonsi su prošle nedelje uštopovali Remse, najefikasniji napad lige. Met Rajan i Hulio Džons uspostavili su staru, dobru konekciju, koja je prošle sezone bila nezaustavljiva. Odbrana Atlante je fantastična, mlada, poletna... Den Kvin je to "zategao" do pucanja, pa Filadelfiji neće biti lako da odbrani prednost domaćeg terena.

Iglsi su bili do pre par nedelja već "viđeni" u Supeboulu, ali onda ih je zadesila velika nesreća. Sjajni kvoterbek i jedan od kandidata za MVP nagradu Karson Venc pokidao je ligamente kolena i završio sezonu. Filadelfiju treba da spasava Nik Fols, koji je poslednjih godina u padu. Nije briljirao na poslednjim mečevima, igrao je rezervisano, sa kratkim, sigurnim dodavanjima.

Nema sumnje da će Atlanta da proba da zaustavi igru trčanjem gde dominiraju Lageret Blant i Džej Adžaji. Tandem raning bekova biće ključ za domaće. Ipak, osim domaćeg terena i hladnog vremena u Filadelfiji, sve je na strani gostiju - forma, kvalitet, samopouzdanje... Deluje da su Falkonsi tempirali formu za plej-of, da je to opet ona stara ekipa, koja je prošle sezone "mlela" sve do nesrećno izgubljenog Superboula. Odbrana Iglsa je odlična, ali deluje da će teško moći da se odupre raznovrsnom i lucidnom napadu Rajana i dugova. Atlanta je dobila tri od poslednje četiri meča.

NFL - DIVIZIJSKA RUNDA

Subota
22.35: (2,40) Filadelfija (13,0) Atlanta (1,70)

Nedelja
02.15: (1,10) Nju Ingland (17,0) Tensesi (8,25)

19.05: (1,30) Pitsburg (15,0) Džeksonvil (4,00)
22.40: (1,45) Minesota (14,0) Nju Orleans (3,10)

PIŠE: Željko Mutavdžić

(FOTO: Action Images)


tagovi

Atlanta FalkonsNFLNju Ingland Petriots

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara