Simone Đaneli (©CEV)
Simone Đaneli (©CEV)

Peruđa ove sezone sanjala trofej Lige šampiona, naredne neće ni igrati u Evropi

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 15:08

Italijanski tim posle poraza od Monce ostao bez karte za CEV Čelendž kup

Mislili su da ne može više ništa loše da se dogodi, a onda su uspeli još malo da pomere tu donju granicu... Odbojkaši Peruđe su završili sezonu na šestom mestu u Seriji A. Imali su savršen učinak u ligaškom delu, bili su bez poraza, a onda se u plej-ofu desio sunovrat.

Prvo su izgubili četvrtfinale od Milana i otišli u razigravanje od 5. do 8. mesta. Bili su favoriti za osvajanje pete pozicije, ali ni do nje nisu uspeli da stignu.

Izabrane vesti

U poslednjem meču sezone slavila je Monca posle pet setova. Peruđa je u četvrtom setu vodila 23:20, nedostajala su joj dva poena za peto mesto i kartu za Čelendž kup... Ali, ni to joj nije bilo dovoljno za trijumf (25:21, 15:25, 25:19, 24:26, 10:15).

Ove sezone Simone Đaneli i drugari sanjali su o trofeju u Ligi šampiona, a naredne neće ni igrati u Evropi. U ovom trenutku nemaju prolaz ni u treće po rangu takmičenje - CEV Čelendž kup. Eventualno ako se desi da Italijani dobiju neku specijalnu pozivnicu situacija će se promeniti, ali na terenu svakako nisu izborili ulaznicu za izlazak na evroscenu.

"Mnogo mi je žao... Ovo je bilo finale za nas. Neću da tražim nikakav alibi, morali smo da završimo utakmicu u četvrtom setu", rekao je Simone Đaneli.

Poznato je od ranije da će Peruđa promeniti trenera. Andrea Anastazi odlazi sa klupe, a jedan od kandidata za naslednika je sadašnji strateg Trentina Anđelo Lorenceti.


tagovi

OK PeruđaSimone Đaneli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara