Podraščanin u napadu (©CEV)
Podraščanin u napadu (©CEV)

Pjaćenca iznenadila Trentino, Milano na dobrom putu da napravi još jedno čudo

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 22:50

Ekipa Marka Podraščanina i Srećka Lisinca propustila dobru priliku da se plasira u finale plej-ofa

Odbojkaši Milana napravili su najveću senzaciju ove sezone kada su u četvrtfinalu plej-ofa izbacili Peruđu, a sada su na dobrom putu da naprave još jedno čudo u prvenstvu.

Posle večerašnje maksimalne pobede protiv Lubea iz Ćivitanove vode 2-1 u polufinalnoj seriji i imaju šansu da dođu čak do finala. Zvuči neverovatno da je tako blizu borbe za titulu tim koji je bio osmi u ligaškom delu, ali očigledno da je Serija A takva da su klubovi veoma kvalitetni i ujednačeni.

Izabrane vesti

Do druge pobede Milano je predvodio Francuz Žan Patri sa 14 poena. U poraženom sastavu jedini dvocifreni je bio Aleksandar Nikolov sa 11 poena.

Priliku da overe plasman u finale večeras su propustili igrači Trentina. Pjaćenca je za sat i po vremena obezbedila maksimalnu pobedu (25:23, 25:22, 25:20), pa će se polufinalna serija produžiti makar za još jedan meč.

Najzaslužniji za trijumf bio je Lukareli sa 22 poena, Leal je upisao 15, a Romano Juri deset. U poraženom timu najbolji je bio kapiten Matej Kazijski sa 12 poena, dok je jedan manje osvojio Alesandro Mikjeleto.

U startnoj postavi Trentina bio je i tandem srpskih srednjih blokera. I Marko Podraščanin i Srećko Lisinac završili su meč sa po pet postignutih poena.

Četvrte utakmice u obe polufinalne serije na programu su 22. aprila od 18 časova.

PRVENSTVO ITALIJE ZA ODBOJKAŠE - POLUFINALE

Lube Ćivitanova - Milano 0:3 (23:25, 18:25, 24:26), u seriji 1:2

Trentino - Pjaćena 0:3 (23:25, 22:25, 20:25), u seriji 2:1


tagovi

TrentinoMarko PodraščaninOK PjaćencaSrećko LisinacOK Lube Ćivitanova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara