Planica ponovo pokazala zube (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.03.19. | 14:54

Skokovi sa Velikanke nisu za svakoga, dobro je danas to naučio mladi Norvežanin Lundvik... Današnje kvalifikacije dobio taze osvajač Velikog globusa, Rjoju Kobajaši koji će se sutra sa Kraftom, Ajzenbihlerom i Stohom boriti za mali globus u ski-letovima

Velikanka nije za one sa slabim srcem i nogama. Legendarna Planica, koja je decenijama važila za najveću i najstrašniju ski skakaonicu na svetu, zapravo letaonicu, iz sezone u sezonu broji žrtve.

Naravno, u pitanju su samo padovi pošto u ovom sportu i pored svog rizika retko dolazi do ozbiljnijih povreda. Ovaj put Planica je pokazala zube već na današnjem treningu i to mladom Norvežaninu Marijusu Lundviku koji je nakon prilično mirnog leta doživeo tvrdo prizemljenje prilikom čega je povredio koleno. Letovi od 200 i više metara pri brzinama od preko 150 km na sat teško kontrolišu neiskusni i fizički slabiji, što su verovatni razlozi današnjeg pada.

Izabrane vesti

Tradicionalno, sezona ski-skokova završava se upravo na Planici na "sunčanoj strani Alpa" kako Slovenci vole da se pohvale, i to individulanim skokovima u petak, a timskim u subotu. Veliki Kristalni globus pripao je ranije japanskom fenomenu, Rjojuu Kobajašiju, koji je bio najbolji na današnjim kvalifikacijama na Velikanki, dok preostaje borba za mali Globus u ski letovima za koji će se sutra boriti Kobajaši, Štefan Kraft, Markus Ajzenbihler i Kamil Stoh.

FOTO: Reuters, arhiva


tagovi

ski skokoviPlanicazimski sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara