Marko Podraščanin (©CEV)
Marko Podraščanin (©CEV)

Počinju plej-of bitke u Italiji: Podraščanin sa Trentinom brani tron

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 12:23

U četvrtfinalu rival je Modena, za koju igra bivši kapiten reprezentacije Dragan Stanković

Ligaški deo u Italiji je završen, vreme je da počnu plej-of bitke. Trofej u Italiji brani Marko Podraščanin sa Trentinom, a prvi rival će mu biti Modena za koju igra nekadašnji kapiten reprezentacije Dragan Stanković. Šansu da se nekako progura do završnice tražiće i Nikola Jovović sa Veronom.

Sva četiri prva duela igraju se večeras od 20.30 časova. Lube dočekuje Moncu, Peruđa se sastaje sa Veronom, Pjaćenca će udariti na Milano, a Trentino će ugostiti Modenu.

Izabrane vesti

Četvrtfinalne serije se igraju dok jedna ekipa ne dođe do tri pobede. Moguće je da ova faza traje sve do kraja marta, ako se budu igrale majstorice - biće oko 27. marta.

Trentino je aktuelni šampion, a i razigravanje počinje kao prvi favorit. Ligaški deo je tim u kome je kapiten Marko Podraščanin završio na vodećoj poziciji sa skorom 19-3 i 55 bodova. Njegov prvi rival je osmoplasirana Modena, koja je ostvarila polovičan učinak 11-11. Odmeriće snage dva srpska srednja blokera - nekadašnja uzdanica reprezentacije Dragan Stanković i nešto mlađi bivši saigrač.

Otežavajuća okolnost za Trento jeste povreda prvog dizača Rikarda Sbertolija, koja se desila baš u nezgodnom trenutku. Klub je angažovao Francuza Matjua Garsiju kao zamenu.

Peruđa će disati za vratom Trentinu, jer želi da se popne na tron, posle prethodne katastrofalne sezone. Upravo ta ekipa je pokazala prošle takmičarske godine da svako od svakoga može da izgubi. Zbog toga i favoriti moraju da budu na velikom oprezu. Odbojka u Italiji je takva - da posebno u plej-ofu ne sme niko prerano da se precrta.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA U ITALIJI

20.30: Lube - Monca

20.30: Peruđa - Verona

20.30: Pjaćenca - Milano

20.30: Trentino - Modena


tagovi

TrentinoMarko PodraščaninOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara