Detalj sa duela Trentina i Peruđe prošle sezone (©CEV)
Detalj sa duela Trentina i Peruđe prošle sezone (©CEV)

Podraščanin i Lisinac napadaju trofej u Superkupu, prvi protivnik Peruđa

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.10.22. | 15:01

U prvom polufinalu igraju Lube i Modena od 17.30, a posle na teren izlazi Trentino protiv velikog rivala od 20.30

Prošlu sezonu su odbojkaši Trentina otvorili osvajanjem Superkupa, a sada će pokušati da ponove isto.

Ekipa za koju igraju srpski reprezentativci Marko Podraščanin i Srećko Lisinac u polufinalu igra sa Peruđom večeras od 20.30, a pre toga od 17.30 se sastaju Lube i Modena, čiji dres nosi bivši kapiten našeg nacionalnog tima Dragan Stanković.

Izabrane vesti

Ako se pogleda forma od starta sezone najveće šanse za osvajanje ima Peruđa, koja je odlično započela ovu takmičarsku godinu. Od pet odigranih utakmica u prvenstvu svih pet je pobedila.

Simone Đaneli, Kamil Semenjuk, Vilfredo Leon... Sve zvezda do zvezde. A na drugoj strani će biti takođe sjajan tim koji predvode reprezentativci Italije Alesandro Mikjeleto i Danijele Lavija.

Poslednji put su se sastali u polufinalu Lige šampiona prošle sezone i ti dueli su stvarno bili spektakularni. Peruđa je od tada doživela nešto više promena nego Trentino, ali svakako da i večeras može da se očekuje odlična odbojkaška predstava.

Klub iz Trenta je imao nešto slabiji start, pa u prvenstvu trenutno ima polovičan učinak 3-3. Tri poraza od Verone, Pjaćence i Lubea pokazala su koliko je teško i neizvesno takmičenje u Seriji A.

Kad je drugi par u pitanju, nešto veće šanse za pobedu ima Lube. Aktuelni šampion Italije je baš kao i Trentino do sada zabeležio po tri pobede i poraza, a današnji protivnik Modena je na učinku 1-4 u domaćem prvenstvu.

SUPERKUP ZA ODBOJKAŠE U ITALIJI

Ponedeljak - polufinale

17.30: Lube - Modena

20.30: Peruđa - Trentino


tagovi

Srećko LisinacMarko PodraščaninTrentinoOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara