(©MN Press)
(©MN Press)

Podraščanin i sa trećim klubom uzeo Skudeto, Lisincu na rastanku prva titula u Italiji

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.05.23. | 10:26

Srpski tandem srednjih blokera na najlepši način završio sezonu u Seriji A

Kakva karijera Marka Podraščanina... Svi znaju da je uspeh i što u Italiji igra na vrhunskom nivou još od 2007. godine, ali šta onda reći za podatak da je sa čak tri kluba bio šampion?

Dva puta je pehar podizao u dresu Lubea, jednom je na tronu stajao dok je nosio opremu Peruđe, a sinoć je na podijumu slavio i kao igrač Trentina. Zajedno sa njim radovao se i dugogodišnji saigrač i prijatelj Srećko Lisinac, koji je stigao do prve titule u Italiji.

Izabrane vesti

Često su odbojkaši prethodnih godina pričali da je teže osvojiti Skudeto, nego biti najbolji u Ligi šampiona. Argument za takvu izjavu jeste činjenica da se finale najjačeg evropskog takmičenja igra na samo jednu utakmicu, a da bi pobedio u Italiji moraš da dobiješ podjednako teške protivnike ali u seriji.

Podraščanin i Lisinac su to uspeli, zajedno sa saigračima i trenerom Anđelom Lorencetijem. Delovalo je da je Trentino spreman ove sezone da pokori i Evropu, ali je zaustavljen u neverovatnoj četvrtfinalnoj seriji. Ponovo je bolja bila Zaksa, ovog puta posle 11 setova odigranih na dva meča. U prethodne dve sezone zaustavljala ih je u finalu, a sada se to desilo dve stanice ranije.

Nisu pali posle eliminacije Matej Kazijski i drugari, verovali su da njihova ekipa mora da napravi nešto veliko. Iako nisu sa prve pozicije stigli u plej-of domaćeg prvenstva, znali su da imaju to nešto što je potrebno da bi neko postao šampion.

Sasvim logično, put do trona nije bio nimalo lak. Na prvom koraku su izbacili Moncu posle četiri utakmice (3-1 u seriji), onda su eliminisali Pjaćencu posle velike borbe u pet mečeva (3-2), da bi onda majstoricu igrali i u finalu sa Lubeom. Morali su žestoko da se pomuče i oznoje, u majstoricama su imali čeličnu volju i živce, pa titula na kraju nije mogla da izostane.

Velike zasluge za uspeh idu na račun srpskih srednjih blokera. Ponovo su dokazali da su vrhunska klasa... Poslednje utakmice je Lisinac propustio zbog operacije leđa, ali se ne zaboravlja sve što je radio tokom sezone. On se sa prvim Skudetom oprostio od Trentina, jer je sasvim izvesno da će karijeru nastaviti u Projektu iz Varšave.

Marko Podraščanin je bio najbolji bloker ligaškog dela, a veliku ulogu je odigrao i u plej-ofu. Iskustvo koje imaju srpski reprezentativci, kao i kapiten Matej Kazijski, bilo je dragocen dodatak za mladu i poletnu ekipu koju predvode Mikjeleto, Lavija, Sbertoli...

Poznato je od ranije da odlazi trener Lorenceti, čekaju se značajne promene i u igračkom kadru - biće to neka nova priča od naredne sezone. Ovaj Skudeto će ostati upamćen kao prava kruna jedne sjajne ekipe.


tagovi

TrentinoSrećko LisinacMarko Podraščanin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara