Tom Brejdi (@Reuters)
Tom Brejdi (@Reuters)

Popravni za Brejdija i Vilsona, Filadelfija se kompletira, Sejntsi gaze desetkovane Fortinajnerse

Vreme čitanja: 5min | ned. 15.11.20. | 10:56

U nedelju 11 utakmica 10. vikenda NFL šampionata. Najzanimljiviji duel očekuje se u Los Anđelesu gde Remsi dočekuju Sijetl. Bakanirsi u Šarlotu brišu prošlonedeljnu sramotu

Indijanapolis Koltsi su na otvaranju 10. vikenda NFL šampionata pobedili Tenesi Tejtense sa 34:17, a u nedelju se igraju 11 utakmica. Tampa Bej se obrukao prošle nedelje na svom stadionu kada je pregažen od divizijskog rivala Nju Orleansa (3:38). Bila je to košmarna noć za Toma Brejdija, po mnogima najboljeg igrača u istoriji lige.

Priliku za popravni tim sa Floride i legendarni kvoterbek imaće u Šarlotu gde gostuju Karolini (19.00). Pantersi igraju iznad očekivanja, teško će do plej-ofa, ali mlada ekipa muči favorite. Prošle nedelje je šampion Kanzas jedva dobio na Erouhedu (33:31) tim iz Šarlota. Loša vest za domaći tim je da se opet povredila prva zvezda tima Kristiajan Mekefri. Najplaćeniji raning bek lige (16.000.000 po sezoni) propustio je šest nedelja zbog povrede kolena, vratio se u Kanzasu proteklog vikenda, ali je sad povredio rame i neće igrati protiv Bakanirsa. Tampa je kvalitetniji tim, popunjena na svom pozicijama zvezdama, pa se očekuje reakcija izabranika trenera Brusa Erijansa posle debakla na svom Rejmond Džejms stadionu.

Izabrane vesti

Grin Bej sa raspoloženim Eronom Rodžersom i Devantom Adamsom trebalo bi na Lembo fildu da pregazi slabi Džeksonvil (19.00) koji je posle startne pobede protiv Koltsa zaređao sa sedam poraza i čini se da “jure” neuhvatljive Džetse za pik prve runde drafta naredne godine i izvesno koledž senzaciju na poziciji kvoterbeka Trevora Lourensa.

KVOTE ZA ŠAMPIONA NFL-a I POBEDNIKE KONFERENCIJA

Hjuston je živnuo posle smene Bilija O’Brajana, a sa skorom 2-6 ima samo teoretske šanse da se nađe u plej-ofu. Klivlend je u igri za doigravanje, prošle nedelje je bio očajan protiv Las Vegasa, kada su Braunsi postigli samo šest ponea. Bejker Mejfild je bio na COVID-19 listi, ali je skinut, pa će predvoditi napad tima iz Ohaja. Dobra vest za domaćina je povratak na teren posle šest nedelja pauze startnog raning beka Nika Čaba. To će rasteretiti Mejfilda, koji je slab kada je pod pritiskom i kada treba da baci više od 30+ puta loptu. Klivlend je blagi favorit. Napad Teksansa funkcioniše dobro sa kvoterbekom Dešonom Votsonom, ali je odbrana šuplja kao švajcarski sir.

Filadelfija je bila ranjena prethodnih nedelja, imala je dosta povređenih igrača, ali se Iglsi komletiraju pred finiš sezone u borbi za prvo mesto na očajnom Istoku Nacionalne fudbalske konferencije (NFC). U Njujorku protiv Džajantsa (19.00) prvi put ove sezone mogli bismo na terenu da gledamo iskusnog risivera Olšona Džefrija, a u tim se vraćaju i startni raning bek Majlis Sanders i veterani Lejn Džonson i Džejson Piters. Posle lakših povreda prethodne nedelje i propuštenih nekoliko treninga spremni su i odlični defanzivci Flečer Koks i Malik Džekson. Domaćin će igrati bez raning beka Devontea Frimena, pa će opet mnogo toga da zavisi od nesigurnog kvoterbeka Danijela Džonsa, specijalistu za izgubljene lopte u NFL-u. Filadelfija je bliža pobedi na Met Lajfu u Velikoj jabuci.

Sijetl igra toplo-hladno poslednjih mesec dana posle furioznog starta. Rasel Vilson je u porazima protiv Arizone i Bafala imao čak sedam izgubljenih lopti, duplo više nego cele prošle sezone. Pred gostovanje Remsima u Los Anđelesu (22.25) opet bi problem mogla da bude igra trčanjem. Dvojica raning bekova Kris Karson i Karlos Hajd ne mogu da pomognu saigračima zbog povreda. Odbrana je prošle nedelje primila čak 44 poena, najviše u eri Pita Kerola na mestu glavnog trenera. Defanziva domaćina sa fenomenalnim teklom Eronom Donaldom je bolja od Sijetlove, ali napad Sihoksa izgleda eksplozivniji od onog koji predvodi Džered Gof. Gosti će opet da se oslone na ruku Rasela Vilsona i “bombe” ka raspoloženim risiverima Di Kej Metkalfu i Tajleru Lokitu. Očekuje se meč na veliki broj poena, a blagu prednost dajemo Sijetlu.

Trijumfom u Tampi Nju Orleans je najavio ulazak u formu. Dobra vest za Drua Birisa je da ima kompletan tim u napadu. Oporavili su se odlični risiveri Majkl Tomas i Emanuel Sanders. Raning bek Elvin Kamera igra fantstično, Tajsom Hil je čovek zadatka i iznenađenja, odbrana je sve bolja, pa bi Sejntsi trebalo lagano da pregaze ranjeni San Francisko. Fortinajnersi će opet igrati sa drugim kvoterbekom Nikom Malensom, koji menja povređenog Džimija Garopola. Bez tajt enda Džordža Kitla i sa destkovanom odbranom gosti iz Kalifornije nemaju šta da traže u Mercedes Superdomu.

Ben Rotlisberger (©Reuters)Ben Rotlisberger (©Reuters)

Pitsburg je jedini tim u ligi sa maksimalnom učinkom od osam pobeda. Zabrinula je Stilerse prethodne nedelje vest da je kvoterbek Ben Rotlisberger stavljen na COVID-19 listu, ali je skinut. Imao je i lakšu povredu kolena, pa će predvoditu Čelične protiv divizijskog rivala Sinsinati Bengalsa (22.25). Na Hajnc fildu stiže odlični ruki kvoterbek, prvi pik na ovogodišnjem draftu, Džo Burou, ali se očekuje nastavak pobedničke serije tima iz Pensilvanije.

Vatreno bi trebalo da bude u Arizoni gde stiže odlični Bafalo (22.05). Bilsi su blizu plej-ofa, dok su šanse Kardinalsa umanjene posle poraza od Majamija prošle nedelje. Očekuje se revolveraški obračun dvojice mladih kvoterbekova, Kajlera Marija i Džoša Alena. Majami sa rukijem Tuom Tagovailoom juri het-trik protiv Los Anđeles Čardžersa. Gosti igraju dobro, ali gube triler završnice. Ako je išta dobro za Čardžerse ove sezone, jer je izvesno da neće biti u plej-ofu, je da su dobili kvoterbeka za narednih 10 godina, a to je Džastin Herbert, koji iz nedelju u nedelju briljira.

Las Veagas igra odlično, a ukoliko pobedi divizijskog rivala Denver na svom stadionu u gradu poroka i kocke, Denver Bronkose (22.05) napraviće veliki korak ka ulasku u plej-of posle četiri godine pauze. Vašington je ostao u prvom delu sezone bez dvojice kvoterbekoba. Dvejn Heskins je počeo sezonu, ali se pokazao kao promašaj. Kajl Alen je dobio šansu, ali se prošle nedelje povredio u meču sa Džajantsima. Povreda rame odvojiće ga do kraja šampinata, pa će u vatru Aleks Smit, veteran koji se dve godine borio da uopšte preživi i prohoda posle drame sa prelomom noge, infekcije i čak 17 operacija. Vratio se čudesni as srpskog porekla i do kraja šampionata pokušaće da ostvari još koji trijumf za četu Rona Rivere. Ekipa iz prestonice gostuje nepredvidivim Lajonsima u Detroitu. Oba tima se i dalje bore za plej-of. Ko izgubi već može da razmišja o narednoj sezoni.

NFL – 10. VIKEND

Petak

Tenesi Tajtens – Indijanapolis Kolts 17:34 (7:3, 10:10, 0:14, 0:7)

Nedelja

19.00: (3,70) Karolina Panters (14,0) Tampa Bej Bakanirs (1,35)

19.00: (1,55) Klivlend Brauns (14,0) Hjuston Teksans (2,70)

19.00: (1,60) Detroit Lajons (14,0) Vašington (2,55)

19.00: (1,02) Grin Bej Pekers (22,0) Džeksonvil Džeguars (16,0)

19.00: (2,70) Njujork Džajants (14,0) Filadelfija Igls (1,55)

22.05: (1,70) Arizona Kardinals (13,0) Bafalo Bils (2,40)

22.05: (1,60) Las Vegas Rejders (14,0) Denver Bronkos (2,55)

22.05: (1,70) Majami Dolfins (13,0) Los Anđeles Čardžers (2,40)

22.25: (1,70) Los Anđeles Rems (13,0) Sijetl Sihoks (2,40)

22.25: (1,20) Nju Orleans Sejnts (15,0) San Francisko Fortinajners (5,40)

22.25: (1,40) Pitsburg Stilers (14,0) Sinsinati Bengals (3,35)

Ponedeljak

02.20: (4,60) Nju Ingland Petriots (15,0) Baltimor Rejvens (1,25)

Utorak

02.15: (2,55) Čikago Bers (14,0) Minesota Vajkings (1,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFL ligaNFLamerički fudbalGrin BejTom BrejdiRasel VilsonTampa Bej BakanirsSijetl SihoksLos Anđeles RemsPitsburg StilersNju Orleans Sejnts

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara