Dešon Votson (©AFP)
Dešon Votson (©AFP)

Povratak Dešona Votsona, Tua protiv granitne odbrane San Franciska, Mahoms sprema osvetu Sinsinatiju

Vreme čitanja: 7min | ned. 04.12.22. | 10:01

NFL: Zanimljivo 13. kolo – 12 utakmica, puca od derbija, vade se karte za plej-of, repriza finala AFC od prošle sezone... Posle skoro dve godine na teren izlazi kontroverzni kvoterbek Klivlend Braunsa

Bliži se kraj ligaškog dela sezone u NFL šampionata, još šest kola je ostalo. I dalje nema nijedne franšize koja je obezbedila doigravanje, mada su neke, kao što je Filadelfija, na pragu da osiguraju januarsko ludilo „preko bare“.

Vest nedelje u SAD je povratak na teren kontroverznog kvoterbeka Dešona Votsona. Nekada velika nada Hjustona, neko ko je za tri sezone postavio visoke standardne, bez utakmice je skoro dve godine. Prošlu sezonu je propustio jer je hteo trejd, a Teksansi nisu želeli da ga puste. Posle toga, na desetine žena ga je tužila zbog seksualnog uznemiravanja. Bio je na stubu srama, pretio mu je i zatvor. Na kraju se sve „ispeglalo“, nije završio iza rešetaka, a damama je platio višemilionske oštete. Liga ga je kaznila čak 11 mečeva suspenzije. Pre toga, Klivlend je napravio blokbaster trejd, platio ga neverovatnih 230.000.000 dolara na pet godina, i ono što je sve šokiralo, Braunsi mu garantuju ceo iznos. Nijedan igrač u ligi nije dobio takav ugovor što govori o kakvom se igraču radi. Ostaje znak pitanja, kako će pauza i brojni skandali da utiču na njegovu karijeru.

Izabrane vesti

Igrom sudbine, novi debi u NFL imaće danas (19.00) baš u Hjustonu protiv Teksansa, nekadašnjeg tima. Sigurno će domaći navijači da ga izviždaju. Braunsi su bez njega ostvarili samo četiri pobede. Proteklog vikenda je pala Tampa u Klivlendu, pa u timu iz Ohaja veruju da bi sa Votsonom mogli do čuda, da izbore plej-of u veoma jakom AFC-u. Domaćin je najgori tim u ligi, sa samo jednim trijumfom, pa mu se „crta“ prvi pik na draftu naredne godine. Hjustonu se ne isplati da ostvari još koju pobedu do kraja šampionata.

19.00: (4,60) Hjuston Teksans (15,0) Klivlend Brauns (1,25)

Sve oči javnosti biće uprte u Votsona. Gosti verovatno neće odustati od svog stila igre u napadu, oslanjanje na jednog od najboljih raning bekova lige, Nika Čaba.

Puca od derbija u današnjim susretima 13. kola, a možda najzanimljiviji okršaj se očekuje u San Francisku gde stiže fenomenalni Majami. Oba tima su u sjajnoj formi, viđeni za plej-of. Fortinajnersi su ostvarili četiri vezane pobede. Napad je sve bolji, novajlja Kristijan Mekefri se pokazao kao veliko pojačanje, probudio se i Dibo Semjuel, dok Džimi Garapolo igra odlično.

----------------------------------

MOZZART je spremio igru tačdaun – da ili ne. U ponudi je čak 52 igrača za celo kolo, a na vama je da pogodite da li će ponuđeni fudbaleri da poentiraju ili ne. OVDE pogledajte kompletnu ponudu.

-----------------------------------

Granitna odbrana domaćina je veliki adut. Vraća se u tom posle dva meseca i odlični defanzivni tekl Erik Armsted. Imaće kvoterbek Majamija Tua Tagovailoa verovatno najteži posao ove sezone, kako da dugim loptama kao brzonogim Tajriku Hilu i Džejlenu Vedlu nanese štete ne tako dobrom sekenderiju odbrane San Franciska. Prednja linija Fortinajnersa je verovatno najbolja u ligi, sa vođom Nikom Bosom. Ako često pravili pritisak na Tuu, ne dozvole mu sekund više vremene da baci duge lopte, imaće eksplozivan napad Dolfinsa velikih problema. Malu prednost dajemo timu iz Kalifornije.

22.05: (1,55) San Francisko Fortinajners (14,0) Majami Dolfins (2,70)

Tenesi dolaze u Filadelfiju (19.00) posle poraza na svom terenu od Sinsinatija prošle nedelje. Oba tima gaje sličan stil ige, sa dosta trčanja. Derik Henri je snaga Tajtensa, dok Majlis Senders i kvoterbek Džejlen Herts mogu da istčre s lakoćom 100+jardi. Gosti iz Nešvila umeju sa najjačima, da nametnu svoj dosadan stil igre, ali Iglsi ove sezone deluju nezaustavljivo.

19.00: (1,55) Filadelfija Igls (14,0) Tenesi Tajtens (2,70)

Minesota je blizu plej-ofa, a na noge Vajkingzima dolazi ove sezone odlični Njujokr Džetsi (19.00) koji su proigrali u napadu posle promene kvoterbeka. Očajni Zek Vilson ustupio je mesto Majku Vajtu o to je rezultiralo ubedljivim trijumfom pre sedam dana protiv Čikaga u Velikoj jabuci. Ima i domaćin adute, sjajan napad sa najboljim risiverom lige Džastinom Džefersonom. Verovatno će ga čuvati senzacionalni ruki Sous Gardner. Odbrana Zelenih iz Njujorka je jedna od boljih u ligi. Minesota ima napad koji postiže mnogo veći broj poena i trebalo bi da slavi pred svojim navijačima.

19.00: (1,70) Minesota Vajkings (13,0) Njujork Džets (2,40)

Prošlosezonski osvajač Lombardijevog trofeja, Los Anđeles Remsi, igra očajno, a i brojne povrede desetkovale su šampiona. Do kraja seezone neće se vraćati kvoterbek Metju Staford, nema ni Kupera Kapa, a pauziraće i najbolji defanzivac lige u poslednjih pet, šest godina Eron Donald. Remsi su prežaljeni na svom Sofaj stadionu proitv Sijetla (22.55). Sihoksi posustaju, treba im pobeda kao bi ostali u igri za plej-of. Vezali su dva poraza. Remsi su nanizali čak pet neuspeha i već su predali krunu.

Šlager večeri igra se u Sinsinatiju. Bengalsi dočekuju Kanzas Siti (22.25). Biće to repriza finala AFC-a iz januara ove godine, kada je tim iz Ohaja iznenadio favorita na Erouhedu. Očekuje se revolveraški obračun dvojice elitnih kvoterbekova, Džoa Baroua i Patrika Mahomsa. Čifsi teško izlaze na kraj sa Sinsinatijem (dva poraza prošle sezone), ali će imati veliki motiv da se revanširaju rivalu za neuspeh u borbi za Superboul, ali i da ostanu na prvom mestu u konferenciji pred doigravanje.

Džo Barou (©AFP)Džo Barou (©AFP)

Dobra vest za Bengalse je da se posle povrede u tim vraća prvi risiver Džamar Čejs, dok postoje šanse da se u tim bude i startni raning bek Džo Mikson. Mahoms igra na MVP nivou, glavni je kandidat za laskavu nagradu. Odbrana je bolje od predviđanja, sa sjajnim Krisom Džonsom, dok napad briljira sa Mahomsom i omiljenom metom Trevisom Kelsijem, najboljim tajt endom lige. Trebalo bi da gledamo meč s velikim brojem poena. Kanzasu nikako ne odgovara stil igre Bengalsa, pa domaćinima dajemo blagu prednost, iako kladionice favorizuju četu Endija Rida (kec u Mozzartu 2,40, a dvojka 1,70).

22.25: (2,40) Sinsinati Bengals (13,0) Kanzas Siti Čifs (1,70)

Las Vegas se trgao, vezao je dve pobede posle produžetka, pa i dalje ima teoretske šanse za plej-of, ali mora u Nevadi da slavi protiv divizijskog rivala Los Anđeles Čardžersa (22.25). I tim iz Kalifornije igra promenljivo, ali nekako uspeva da ostane u igri za plej-of. Džastin Herbert i drugovi su se izvukil prošle nedelje protiv Arizone, kada su igrali pretvaranje za dva poena u finišu, umesto sigurnog produžetka. Rizik se isplatio. Radi se o timovima koji su prava noćna mora za kladioce, a trebalo bi da gledamo i sada neizvesnu završnicu. Derik Kar ima u napadu raspoloženog Džoša Džejkobsa i Devontea Adamsa, dok su snaga gostiju Ostin Ekeler i Kinan Alen. Fali povređeni elitni risiver Majk Vilijams.

Očajni Gri Bej putuju na noge omiljenoj mušteriji Čikagu (19.00), ali kako igra Eron Rodžers i napad Pekersa ove sezone, ni slabašni Bersi nisu bez šansi. Tim iz Viskonsina ima još teoretske šanse za plej-of, ali mora da dobije svih šest mečeva do kraja. To sada izgleda kao naučna fantastika. Za Berse se vraća startni kvotervek Džastin Filds. Da je prošli šampionata, sada bismo rekli da je dvojka iks kola, ovako, meč na kultnom Soldžer fildu je za izbegavanje.

19.00: (2,70) Čikago Bers (14,0) Grin Bej Pekers (1,55)

Drama se očekuju u divizijskom duelu Džajantsa i Vašingston Komandersa. Oba tima su odlična ove sezone, bore se za mesto u plej-ofu. Njujorčani su posustali u poslednje vreme, dok Tajler Hejniki sjajno vodi ekipu iz prestonice SAD-a. Ima skor 5-1 kao starter, pa je iz bezizlazne situacije tim Rona Rivere doveo do borbe za plej-of. Očekuje se tvrd meč na mali broj poena. Zbog domaćeg terena, malu prednost dajemo Džajantsima.

Baltimor ne bi trebalo da ima problema protiv očajnog Denvera i užasnog napada Bronksoa koji predvodi Rasel Vilson. Neizvesni dueli se očekuju u Atlanti gde stiže Pistburg i u Detroitu, gde na noge Lajonsima dolazi probuđeni Džeksonvil.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

NFL – 13. KOLO

Petak

Nju Ingland Petriots - Bafalo Bils 10:24 (7:3, 0:14, 0:0, 3:7)

Nedelja

19.00: (1,85) Atlanta Falkons (13,0) Pitsburg Stilers (2,15)

19.00: (1,25) Baltimor Rejvens (15,0) Denver Bronkos (4,60)

19.00: (2,70) Čikago Bers (14,0) Grin Bej Pekers (1,55)

19.00: (1,85) Detroit Lajons (13,0) Džeksonvil Džeguars (2,15)

19.00: (4,60) Hjuston Teksans (15,0) Klivlend Brauns (1,25)

19.00: (1,70) Minesota Vajkings (13,0) Njujork Džets (2,40)

19.00: (1,55) Filadelfija Igls (14,0) Tenesi Tajtens (2,70)

19.00: (2,40) Njujork Džajants (13,0) Vašington Komanders (1,70)

22.05: (3,70) Los Anđeles Rems (14,0) Sijetl Sihoks (1,35)

22.05: (1,55) San Francisko Fortinajners (14,0) Majami Dolfins (2,70)

22.25: (2,40) Sinsinati Bengals (13,0) Kanzas Siti Čifs (1,70)

22.25: (1,70) Las Vegas Rejders (13,0) Los Anđeles Čardžers (2,40)

Ponedeljak

02.20: (1,20) Dalas Kaubojs (15,0) Indijanapolis Kolts (5,40)

Utorak

02.15: (1,60) Tampa Bej Bakanirs (14,0) Nju Orleans (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

NFLNFL ligaamerički fudbalDešon VotsonKlivlend BraunsTua TagovailoaMajami DolfinsSinsinati BengalsPatrik MahomsDžo BarouKanzas Siti Čifs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara