Kimi Raikonen ©AFP
Kimi Raikonen ©AFP

Raikonen produžio ugovor sa Alfa Romeom

Vreme čitanja: 1min | sub. 26.09.20. | 13:56

Legendarni vozač ostaje u Formuli 1 barem još jednu sezonu

Jedan od najpopularnijh vozača Formule 1, Kimi Raikonen, šampion sa Ferarijem iy 2007. ostaje da se takmiči u najbržem cirkusu i u sledećoj sezoni, pošto će u 2021. nastaviti da nastupa za Alfa Romeo.

Finski superstar duže vreme kontemplira o peniziji pošto mu je već 40 godina, te je to imao priliku da uradi na kraju ove sezone. Naime, po ugovoru sa italijanskim timom, do 15. septembra je imao vremena da aktivira dodatnu godinu saradnje, što je i uradio, piše švajcarski Blik.

Izabrane vesti

Time je ujedno ugrožena pozicija Antonija Đovinacija koji će po svemu sudeći ostati bez mesta u ekipi. A u njegov kokpit, kako se priča po Formuli 1 mogao bi da sedne Mik Šumaher. Sin legendarnog Mihaela i bratanac Ralfa, sve je bliže ulasku u Formulu 1, a Alfa Romeo bi bila idelna za njega. Kao što je poznato Alfa je kao i Ferari deo koncerna FIAT, te su blisko vezani. U najmanju ruku. Mik je produkt akademije Ferari, a i otac mu je vozio i pobeđivao u crvenim bolidima godinama, te je veza jasna. Kao i krajni cilj profesionalnog puta Šumahera mlađeg, ako sve bude kako treba.


tagovi

Kimi RaikonenAlfa RomeoFerari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara