Ognjen i Aleksandar Cenić (©Pivatna arhiva)
Ognjen i Aleksandar Cenić (©Pivatna arhiva)

Razdvajaju se leskovački biseri Cenić: Ognjen u Nekseu, Aleksandar u Dinamu iz Bukurešta

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.23. | 21:56

Supetalentovani rukometaši koji su prošli mlađe kategorije čuvene Barselone od naredne sezone u novim klubovima

O rukometnim biserima iz Leskovca, braći Cenić, Aleksandru i Ognjenu, pričale su se bajke. Kao klinci otisnuli su se u čuvenu Barselonu. Prošli su kadetske i juniorske selekcije u Blaugrani, trenirali s prvim timom.

Ovog leta putevi braće Cenić se razdvajaju. Mlađani sedamnaestogodišnji Ognjen nastaviće karijeru u redovima hrvatskog vicešampiona Neksea. Kako piše portal germanijak.hr, u nedelju se očekuje paraf na trogodišnji ugovor sa timom iz Našica koji ni ove sezone nije uspeo da sruši Zagreb na hrvatskom tronu.

Izabrane vesti

Na jednoj utakmici na turniru u Mađarskoj Ognjen je postigao 16 golova u dresu Orlića i skrenuo pažnju. Očekivalo se da bi mogao da dobije i šansu u prvom timu Barse, ali je jaka konkurencija u katalonskom gigantu, dvostrukom uzastopnom šampionu Evrope.

"Pregovori još traju, ali koliko znam, sve bi trebalo biti rešeno i potpis bi trebalo da se dogodi u nedelju", rekao je izvor Germanijaka.

Nekse se znatno pojačao za narednu sezonu. Najveće ime je sigurno levo krilo Manuel Štrlek, reprezentativac Hrvatske, koji dolazi iz Vesprema.

Stariji od braća Cenić, desni bek Aleksandar, takođe napušta Kataloniju. Ovih dana bi trebalo da potpiše ugovor sa Dinamom iz Bukurešta gde ga čeka srpski reprezentativac Lazar Kukić, a postoje veliki izgledi da će naredne sezone u dresu rumunskog šampiona da igraju i zemljaci Petar Nenadić, Bogdan Radivojević i Vladimir Cupara. Nažalost, starijeg od braće Cenić poslednjih godina nismo gledali u dresu Srbije. Rođen je 2003. godine i ima pravo da igra za juniorsku selekciju naše zemlje.


tagovi

RK NekseRK Dinamo BukureštOgnjen CenićAleksandar Cenić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara