""
""

Rosi o nemogućoj misiji: Kako posle bolnice biti na podijumu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.17. | 09:04

“Razočaravajuće je jer nisam bio na podijumu u Muđelu, ali kada pogledate gde sam bio pre nekoliko dana i ovo je nešto”, realan je Doktor Vale od Ialije

Sve znamo o putu Valentina Rosija do trke u Muđelu. Pao je u poslednjem krugu na Le Manu, a onda je usledilo nešto što nema veze sa klaljevskom klasom. Skršio se na moto-kros treningu vlastite VR 46 školice i završio u bolnici. Kako posle svega iz bolničke postelje doći na podijum omiljene VN Italije priča Rosi koji je u šanpionskom stilu pokušao da napravi podvig bez presedana.

Izabrane vesti

Italijanska tripleta na Muđelu, ali bez Rosija

“Znao sam da će trka za mene biti teža nego što to inače biva. Na motoru sam se osećao dobro i nisam imao bolove, ali sam znao da će dugačka 23 kruga biti duga i teška. Dao sam sve od sebe! Odlično sam startovao i vodio nekoliko krugova, ali nisam mogao da vozim na način na koji sam želeo. Na kraju sam pokušao da ostanem sa vozačima ispred mene ali nisam imao snage da napadnem Danila”, priznao je Rosi koji se zbilja stojički nosio da zahtevnim Muđelom iako je u danima pred trku osećao jake bolove povezane sa padom na moto-krosu.


“Mnogo, mnogo sam želeo da se nađem na podijumu! Ipak, nisam mogao da uradim ništa. Razočaravajuće je jer nisam na podijumu u Muđelu, ali kada pogledate gde sam bio pre nekoliko dana ovo je bio pozitivan vikend. Biti ovde i voziti pred ovoliko navijača je pravi poklon. Ostalo je samo nekoliko dana do Katalunje, još jedne bitne trke, a ja ću probati da se oporavim”, zaključak je italijanskog majstora točka i motociklističke Moto GP filozofije života.

(Foto: Movistar Jamaha, Moto GP/Press)


tagovi

Moto gpTrka u MuđeluValentino Rosi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara