""
""

Rvački zahvat Lorenca i Dukatijevog bisera

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.03.17. | 10:58

Navika je čudo! Posle Jamahine mašine, Lorencu “domestiči” deluje neviđeno prgavo

Neslavan je bio debi Horhea Lorenca u Dukatiju. U Kataru je uspeo da osvoji tek 11. Poziciju. Koliko je to loše govore cifre, jer Španac je zaostao za pobednikom, Maverikom Vinjalesom za ogromnih 20,51 sekundu. Mnogo je to, zna to i Lorenco.
“ Po svakom aspektu, to je bila komplikovana trka. Uzalud je bio dobar start jer sam u prvom krugu otišao nešto šire i izgubio mnogo pozicija. Nakon toga sam imao dosta napora da povratim pozicije”, rekao je Lorenco koji je u drugom delu trke počeo znatno da usporava. Da li je “domestiči” postao nestabilan za njegov ukus vožnje?
“Pa, počeo da imam bolji osećaj na motoru, i da vozim iste krugove kao i vodeći motociklisti. Nažalost, u poslednjem delu trke počeo sam da gubim poverenje u gume… Moj motor je postao mnogo zahtevniji za vožnju! Samo sam usporio i nisam bio u stanju da završim u prvih deset”, kaže Lorenco, i najavljuje da ne namerava da se preda. Teraće do kraja, pa kud puko da puklo.

Izabrane vesti


“Moram da ostanem pozitivan bez obzira na sve. Iako moja prva trka sa Ducatijem nije išla u smeru koji sam očekivao, to ne mora da ostane tako. Istina je da smo tek na početku, ali imamo mi još mnogo posla da obavimo”, zaključio je Lorenco koji ne želi navijače da ostavi na cedilu.

Naravno, komentar je nepotreban. Videlo se na primeru Andrea Dovicioza da je Dukati napravio kvalitetan trkački motocikl. Prosto rečeno, ako jedan motociklista na fabričkoj mašini može da se bori za pobedu, onda je drugi koji nije u stanju da uđe ni u prvih deset u debelom problemu. Lorenco samo ne ume da se snađe, pa su njegovi “rvački zahvati” sa “domestičijem” samo dokaz da mu posle Jamahe ne ide privikavanje na novu konstrukcionu filozofiju. Dukatijeve mašine ne traže gospodara! One jednostavno moraju da se razumeju.

(Foto: Print Screen)


tagovi

Moto gpJamahaHorhe LorencoDukatiAndrea Diviciozo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara