Petar Smiljević (MN Press)
Petar Smiljević (MN Press)

Šabac poklekao tek u poslednjoj četvrtini, Partizan bliži polufinalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 22:21

Crno-beli vaterpolisti pobedom otvorili plej-of - 9:6

Imali su ove sezone vaterpolisti Partizana mnogo problema kada je na drugoj strani bazena bio Šabac. Ali, na otvaranju plej-ofa crno-beli su ostavili po strani sve što se dešavalo ranije i došli do važne pobede - 9:6 (1:2, 1:1, 3:2, 4:1).

Iako je prvi meč četvrtfinala završen sa tri razlike, svakako to nije bio lak ispit za momke iz Beograda, koji su pitanje pobednika prelomili tek u četvrtoj četvrtini.

Izabrane vesti

Partizan je posle ovakvog raspleta bliži polufinalu, ali će morati ozbiljno da shvati i revanš koji je na programu 19. aprila u Šapcu, jer je razlika svakako nadoknadiva.

U ekipi trenera Miloša Korolije tri igrača su uspela po dva puta da se upišu na listu strelaca. Reč je o Petru Smiljeviću, Dušanu Trtoviću i Luki Gladoviću. Kod poraženih izdvojio se Ognjen Stojanović sa dva pogotka.

Još veći korak ka polufinalu napravili su vaterpolisti Novog Beograda i Radničkog iz Kragujevca. Poznato je već da su Gocićevi momci u ranom terminu potopili Vojvodinu u gostima - 6:21, dok je Radnički nešto kasnije bio ubedljiv protiv Valisa takođe na gostujućem bazenu - 5:13 (0:4, 2:2, 2:3, 1:4).

Izabranici Uroša Stevanovića su odlično odigrali prvu i četvrtu četvrtinu, dok je u drugoj i trećoj protivnik donekle i uspeo da se nosi sa favoritom.

Najzaslužniji što će Kragujevčani dočekati revanš kod kuće sa plus osam je mladi centar Bogdan Gavrilović, koji je tri puta poslao loptu iza protivničkog golmana. Pratili su ga Stefan Branković, Vuk Drašković i Nikola Lukić sa po dva gola.

Dvostruki strelci za ekipu iz Valjeva bili su Aleksandar Radanović i Aleksandar Kovačević, dok je jednom mrežu gostiju pogodio Šofranac.

Poznato je i da će Proleter ostati u Superligi, pošto je i u revanšu bio bolji od Starog grada. Prvi meč dobio je rezultatom - 14:3, a drugi - 11:9. Zrenjanin će i naredne godine imati klub u eliti, dok Beograđani ostaju u Prvoj A ligi.

PLEJ-OF, ČETVRTFINALE - prvi mečevi:

Vojvodina – Novi Beograd 6:21 (1:3, 3:6, 1:5, 1:7)

Valis – Radnički Kragujevac 5:13 (0:4, 2:2, 2:3, 1:4)

Partizan – Šabac 9:6 (1:2, 1:1, 3:2, 4:1)

Vukovi – Crvena zvezda 6:13 (1:3, 1:2, 3:2, 1:6)


tagovi

VK ŠabacVK PartizanVK RadničkiVK Novi BeogradVK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara