Boškan i Bulatović (Starsport)
Boškan i Bulatović (Starsport)

Samo jedan klub će prići Zvezdi: Ljuta borba za visoku poziciju Vojvodine i Radničkog

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.02.22. | 07:56

Novosađani i Kragujevčani odloženu utakmicu prethodnog kola igraju danas od 17 časova i 30 minuta

Vojvodina ili Radnički. Novi Sad ili Kragujevac. Taktika Slobodana Boškana ili Željka Bulatovića.

Na megdan će izaći danas od 17 časova i 30 minuta u Spensu uz besplatan ulaz. Dve ekipe sa istim učinkom 11-5 i podjednakim šansama da u razigravanje uđu sa visoke pozicije. Trenutno Novosađani imaju 33 boda na petom mestu, a Kragujevčani dva boda manje na stepeniku niže. Ta dva kluba imaju utakmicu manje u odnosu na ostale...

Izabrane vesti

Sve vezano za pozicije rešava se ove nedelje. Ligaški deo prvenstva Srbije za odbojkaše došao je do samog kraja. Danas je na programu već pomenuta odložena utakmica pretposlednjeg kola, a za vikend će biti odigrani mečevi završne runde.

Na prva četiri mesta su Zvezda (13-4), Partizan (12-5), Spartak (12-5) i Ribnica (11-6). Jasno je kolika neizvesnost vlada između prvih šest ekipa. Od prvog do šestog mesta razlika između timova je minimalna. Svaki set može da bude presudan u trci za što bolju poziciju.

Vojvodine još treba da odigra mečeve sa Radničkim i Ribnicom, dok se Kragujevčani posle Novosađana, sastaju sa Partizanom.

Naš cilj je da pobedimo u oba meča i da na taj način dižemo formu. Da je neizvesno u ligi jeste, to je tako ove sezone, ali dobro je jer je postalo interesantnije i onima koji prate i onima koji igraju“, rekao je trener Voše Slobodan Boškan. „Naravno, gledano iz našeg ugla nije najidealnije, ali opet se mi pitamo. Drago mi je i važno mi je da se Andrija Vilimanović priključio. On mnogo znači ovoj ekipi, potreban nam je i dobro je što je oporavak prošao. Sada je potpuno uključen u rad prvog tima“.

Dobro je Boškan upoznat sa karakteristikama današnjeg protivnika.

Kragujevčani igraju svoju igru, imaju dobre strane i mane. Mi se pripremamo maksimalno, a najvažnije je da gledamo u svoju stranu terena. Treba da odigramo dobar meč, zbog nas, zbog forme, zbog pozicije za plej-of“, zaključio je Boškan.

Prvi obračun je pripao Vojvodini rezultatom 3:1 u osmom kolu 20. novembra. Bio je to duel u kome je Boškanov tim treći set dobio rezultatom 25:9, a onda četvrti 32:30. Tada je Radnički bio u prilično drugačijem stanju u odnosu na sada...

Otkad je na klupi Željko Bulatović krenuli su Kragujevčani da igraju znatno bolje i da ređaju pobede. Na poslednjih sedam utakmica čak šest puta su izašli sa terena kao pobednici... Kako su krenuli uopšte nije nerealno da se podignu još koji stepenik više. Primač servisa Davide Kovač zna koliko je važno da dobro odigraju protiv Vojvodine i Partizana.

Jedna od dve najbitnije utakmice sezone. Ekipa Vojvodine nam stoji na putu ka vrhu tabele. Trenutno se pet klubova bori za pozicije koje vode u Evropu sledeće godine. Novosađani su težak protivnik, pogotovo što igramo na njihovom terenu. Prvu ovosezonsku utakmicu protiv njih smo odigrali u oslabljenom sastavu i izgubili. Sada idemo maksimalno koncentrisani i spremni da pokažemo šta znamo i umemo“, podvukao je primač Radničkog Davide Kovač.

SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠE - 17. KOLO

Niš - Crvena zvezda 3:1 (23:25, 25:21, 25:20, 25:19)

Spartak Subotica - Mladi Radnik 3:1 (25:17, 25:17, 24:26, 25:21)

Takovo - Ribnica 0:3 (19:25, 23:25, 15:25)

Partizan - Spartak Ljig 3:0 (25:20, 25:20, 25:16)

Sreda

17.30: Vojvodina - Radnički Kragujevac



tagovi

Željko BulatovićSlobodan BoškanOK RadničkiOK Crvena Zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara