Dragan Škrbić i Nenad Peruničić (©SD Crvena zvezda)
Dragan Škrbić i Nenad Peruničić (©SD Crvena zvezda)

Škrbić i Peruničić – stubovi moderne, bolje, jače Zvezde

Vreme čitanja: 5min | pet. 24.06.22. | 16:24

“Ne moram da ističem kolika mi je čast što sam predsednik kluba gde sam proveo najbolje igračke dane, da sam na čelu kluba za koji navijam”, rekao je proslavljeni as našeg i svetskog rukometa

Dve legende opet zajedno. Posle igračkih dana u Crvenoj zvezdi početkom devedesetih godina prošlog veka i Barselone u smiraj karijere, kao i reprezentacije, putevi legendi srpskog i svetskog rukometa, Dragana Škrbića i Nenada Peruničića, ukrstili su se u voljenom klubu.

Popularni Perun je godinama bio alfa i omega kluba, uz generalnog sekretara Snežanu Tufegdžić. Bili su tu u najtežim situacijama, kada je klubu pretio raspad. Dolaskom Škrbića na čelu nekadašnjeg šampiona Srbije, danas uspešnog poslovnog čoveka koji vodi firmu sa 250 zaposlenih, crveno-beli su stali na noge. Dvojica asova biće vesnici nove, jače Zvezde. Uz sportskog direktora Ognjena Kajganića, očekuje ih trnovit put.

Izabrane vesti

Zvezda deceniju ne igra bitnu ulogu u srpskom rukometu. Poslednje dve sezone, nekadašnji šampion, polufinalista Kupa pobednika kupova, borio se za opstanak u našoj ligi.

Novi predsednik kluba Dragan Škrbić kaže da je uzbuđen zbog dolaska na čelo crveno-belih.

Ne moram da ističem kolika mi je čast što sam predsednik kluba gde sam proveo najbolje igračke dane, da sam na čelu klubu za koji navijam. Ovo je za mene velika odgovornost. Nadam se da ću ispuniti očekivanja članova Upravnog odbora, navijača, igrača, članova stručnog štaba. Uključen sam poslednjih godina u rad kluba. Hvala prethodnicima. Zvezda je konsolidovana poslednje dve sezone, ovo što dolazi je nadogradnja. Imamo dosta toga da uradimo. Uzbuđen sam dosta. Mi smo svi ovde jedan tim. Ja sam na čelu Zvezde zbog moje pređašnje karijere, prepoznat sam kao predvodnik, ali ovde ne govorim samo u svoje ime nego svih nas. Sada smo u poziciji da možemo da planiramo. Imamo petogodišnji plan, da radimo da svake godine, svakog dana, svakog trenutka budemo jači. Ne govorim samo o sportskim rezultatima nego kompletnoj organizaciji", rekao je Škrbić i dodao:

"Želimo da budemo u vrhu srpskog rukometa i da kasnije budemo konkurentni i u Evropi, da radimo na afirmaciji naših klinaca, da jednog dana oni sede ovde, da budu poznati i prepoznati. To je jedan od ciljeva. U Sportskom društvu su se desile promene, nadam se da ćemo imati uspešnu saradnju. Mi kao bivši sportisti, šampioni, nemamo male ambicije. Izazovi su pred nama, neće biti lako. Idemo korak po korak. Pozivam navijače, simpatizere kluba da nas podrže kao i dosad. Vidimo se uskoro na terenu”, bilo je Škrbićemo prvo obraćanje kao predsednik kluba.

Generalni direktor crveno-belih Nenad Peruničić veruje u bolje dane za poljuljanog giganta.

Na moje veliko zadovoljstvo, Škrbić je prihvatio ulogu predsednika. Dobio je jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora. Pojedini mediji su objavili da sam ‘avanzovao'. Nisam, celo vreme sam u službi kluba, predano radim, kako i treba. Draganovim dolaskom stekli smo uslove za ozbiljnu nadogradnju u svakom segmentu kluba. Škrbić je od prošle godine u klubu, bio je član Upravnog odbora. Video je kako funkcionišemo. Nisam se mnogo bavio kontaktima poslednjih godina. Nije bilo lako da pozovem nekog u klubu kada su bile nejasne finansije. On je oberučke prihvatio dolazak u njegovu kuću. Dragan je svetska i Zvezdina legenda. Na stranu naše prijateljstvo, i to što smo bili saborci na terenu, on je ozbiljan poslovan čovek i mnogo će nam pomoći”, rekao je Peruničić.

Nekada najbolji igrač sveta veruje da će o rukometu sada lepše da se piše, da idu bolji dani za nekada trofejni sport koji je dugo u zapećku.

Konačno je došlo vreme da počnemo da pričamo o lepim stvarima. Ranije nije bilo tako. Nismo se skrivali, pričali smo o problemima, ne treba sve da 'šećerimo'. Srećan sam što smo u ovoj situaciji da možemo da klub dignemo na viši nivo. Tako je i prethodne dve godine. Imamo dosta planova u narednom periodu. Imam potrebu da se zahvalim svim ljudima koji su bili uz klub u turblentnom periodu. Nismo se predavali. Moram da pomenem našeg bivšeg predsednika, tragično nastradalog, Mirka Butuliji koji je dao veliki doprinos našem klubu. Moram da pomenem i da je država prepoznala rukomet kao sport. Možda ne možemo da budemo kao vaterpolo, da vratimo najbolje igrače, ali nadam se da ćemo i to uspeti. Rukomet karakterno pripada ovom narodu, kao borbeni, vatreni sport. Ovde nije suština napretka jednog kluba nego napretka rukometa. Zavređuje veću pažnju nego što je imao u proteklom periodu. Mi u Zvezdi ćemo se truditi da pošteno pratimo klubove koji su podigli visoku lestvicu, kao što je Vojvodina. Tu su i Dinamo, Partizan, Metaloplastika koja je klub koji je najstabilnija u finansijskom smislu poslednjih sedam, osam godina. Želimo da ih dostignemo i prestignemo”, istakao je Peruničić.

Nije želeo Škrbić da govori o budžetu, igračima. Narednih nedelja se tek očekuje kompletiranje ekipe. Zna se da će pivotmen, nekadašnji crnogorski reprezentativac Branko Kankaraš i izraelski desni bek Rotem Segal, naredne sezone da obuku crveno-beli dres.

Budžet je poslovna tajna, zasad. Što se tiče finansija u poslednje dve godine smo stabilan klub. Znam da će tako da bude i u narednom periodu. Naš cilj je petogodišnji plan. Radimo na dovođenju igrača. U odnos na prošlu sezonu smo zadržali većinu. Ne bih sada o imenima, biće prilika narednih dana. Pojačaćemo se, predstavićemo novajlije u narednom periodu. Siguran sam da ćemo imati najborbeniji tim, da će svi igrači da izgaraju za Zvezdin dres. Imaće našu podršku. Ne pravimo instant priču, nećemo da trajemo samo godinu dana, a onda napravimo tri koraka nazad”, istakao je Škrbić.

Nenad Peruničić je govorio o ciljevima naredne sezone. Konkurencija će biti jača. Dinamo se pojačava, Vojvodina je šampion devet godina, stabilna je i Metaloplastika, Partizan je dve godine bio vicešampion.

Čak i kad su bile najteže godine, od Zvezda kao brenda se očekuje da bude da bude u vrhu. Neke stvari ne mogu na silu. Mi smo i prošle godine imali ciljeve da budemo u vrhu. Nije ispalo dobro, ni sa igračima nije išlo, ni u radu. Bio je jaz između očekivanja i ono što je bilo na terenu. Prioritet nam je bio nastavak saradnje sa trenerom Ratkom Đukovićem. Pokazao je ozbiljan rad, igrali su napredovali. Nameće se da treba da se umešamo u borbu za sam vrh. Žao mi je što je decenija bačena na stabilizaciju. Žrtva je morala da bude takva, da rezultati budu na uštrb stabilizacije. Imaćemo konkurentan tim. Dobro je da su i drugi klubovi dižu, da nije samo Vojvodina. Podigla je lestvicu visoko i komplimenti za to. Dinamo iz Pančeva ulaže i ulagaće. Mi ćemo raditi da napravimo dobru ekipu. Imali smo izlete da se sve kupimo za godinu dana, da nahranimo zvezdašku javnost. Smatram da je ovaj put dobar", zaključio je Peruničić.


tagovi

RK Crvena zvezdaDragan ŠkrbićNenad Peruničić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara