Slovenci stali na korak od iznenađenja, Ngapet morao da izvlači maksimum iz svoje igre

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.08.22. | 23:31

Drama dostigla vrhunac u četvrtom setu, gde je domaćin ispustio nekoliko meč lopti

Znalo se da bi Francuzima moglo da bude neugodno večeras u Ljubljani, ali ne i da će biti ovako dramatično, toliko da je fenomenalni Ervin Ngapet morao da izvlači maksimum iz svoje igre - 3:2 (25:21, 22:25, 23:25, 34:32, 15:7).

Drame nije bilo u petom, već je vrhunac dostigla u završnici četvrtog seta, pri vođstvu od 2:1 za Sloveniju. Domaćin je konstatno bio u vođstvu, imao i nekoliko meč lopti, ali su Francuzi dobili igru živaca, slavili sa 34:32 i došli do psihološke prednosti, koju su maksimalno iskoristili u taj-brejku.

Izabrane vesti

Sa druge strane, Slovenci su se dosta umorili u prethodna dva seta kada su stigli do preokreta, a onda svu energiju istrošili u pokušaju da stignu do konačnog slavlja, ali nisu uspeli.

Ngapet je meč okončao sa 29 osvojenih poena, dok je Žan Patri sakupio 16. Kod domaćina je najefikasniji bio Čebulj Klemen sa 18 poena, a Štern Tonček i Urnaut Tine po 16.

Ostali mečevi današnjeg dana prošli su bez bilo kakve mogućnosti iznenađenja. Svi favoriti su bili prilično ubedljivi, pa je samo Kuba prepustila Kataru jedan set. Brazilci su bili siloviti protiv Japana, Nemci protiv Kameruna, SAD protiv Bugarske, a Poljska protiv Meksika.

REZULTATI:

Kuba - Katar 3:1

Brazil - Japan 3:0

Nemačka - Kamerun 3:0

SAD - Bugarska 3:0

Francuska - Slovenija 3:2

Poljska - Meksiko 3:0


tagovi

SP u odbojciErvin Ngapet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara