Snažna odbrana i recept iz Tokija, samo tako pada Crvena furija

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.22. | 09:19

Veliki derbi u Podgorici (21.00), ulog plasman na finalni turnir Svetske vaterpolo lige

Grčka je ozbiljno oslabljena stigla u Podgoricu, ali pobedi se u zube ne gleda, pa to neće biti slučaj ni ovog puta. Delfini su snažnom odbranom, te raspucanom igrom u ofanzivi, bez problema slomili otpor Grka (13:6), čime su stigli na korak od plasmana na završni turnir Svetske lige. U polufinalu kvlaifikacionog turnira očekuje ih ozbiljan derbi sa starim dobrim poznanikom Španijom (21.00).

Izabranici Dejana Savića nadaju je reprizi polufinala Olimpijskih igara u Tokiju (10:9), gde su Špancima vratili dug za poraze sa nekoliko prethodnih takmičenja. Heroj slavlja Delfina tada je bio kapiten Filip Filipović, koji je postigao pobedonosni pogodak 26 sekundi pre kraja utakmice i zakazao veliko finale gde je potom savladana upravo Grčka sa 13:10.

Izabrane vesti

Nerešiva enigma za grčku odbranu sinoć je bio četvorostruki strelac Dušan Mandić, koji je ključnu rolu odigrao u drugoj četvrtfini, posle koje su Delfini imali nedostižnih 9:4, a kasnije stavio tačku na slavlje golom za 12:5. Srbija je odlično realizovala napade sa igračem više, iskoristivši četiri od devet, dok je Grčka u tome uspela sa dva puta iz 16 pokušaja.

21.00: (2,55) Španija (6,50) Srbija (1,85)

Ekipa Dejana Savića je bila dinamična u napadu i snažna u odbrani, ako takva bude i u polufinalu ne bi trebalo da bude nikakve bojazni po pitanju rezultata.

"Srećan sam što smo dobro ušli u meč. Grčka je dobar tim s kojim smo igrali finale u Tokiju, bili su bez trojice ključnih igrača što se osetilo u bazenu. Možemo da budemo zadovoljni kako smo odigrali odbranu, naši golmani su bili odlični. Odradili su skoro ceo posao u defanzivi. To je to, to je naš način na koji treba da igramo. Najviše smo koncentrisani na odbranu. Večeras igramo sa našim poznatim protivnicima Špancima. Očekujem veoma uzbudljivu, veoma tešku, pravu mušku utakmicu. Među nama nema tajni, iako smo doživeli neke promene u timovima. Znamo se jako dobro, biće sjajna utakmica", rekao je Dušan Mandić.

Španci su snagu pokazali u četvrtfinalu, pobedom u derbiju nad Mađarskom (10:9). Bio je to veoma uzbudljiv okršaj, u kojem je Furija vodila sa 4:1, gubila sa 5:6 na poluvremenu, pa 7:8 pred ulazak u poslednju četvrtinu, a onda je bila prava u odlučujućem kvartalu. Ključni igrač u španskom timu bio je Albero Munariz, koji je postigao tri gola u drugom poluvremenu. Španija je sinoćnom pobedom skinula pritisak sa sebe i biće znatno rasterećnija u polufinalu, što će sasvim sigurno otežati posao Delfinima.

19.00: (4,00) Crna Gora (8,00) Italija (1,40)

Srbiji je ostao još jedan korak na putu ka plasmanu na finalni turnir, pošto plasman obezbeđuju finalisti i trećeplasirana ekipa. Završni turnir Svetske lige na programu je od 23. do 29. jula u Strazburu.

EVROPSKE KVALIFIKACIJE ZA SVETSKU LIGU - POLUFINALE

Petak

19.00: (4,00) Crna Gora (8,00) Italija (1,40)

21.00: (2,55) Španija (6,50) Srbija (1,85)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Dejan Savićvaterpolo reprezentacija SrbijeSvetska liga vaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara