Luda završnica: Zenit nudio titulu Krasnodaru i Dinamu, pet minuta pre kraja golman Rostova častio šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.05.24. | 17:50

Veoma uzbudljivo poslednje kolo u Rusiji

Nudio je Zenit krunu na talonu, od poslednjih pet utakmica pred poslednje kolo uzeo samo četiri boda (od maksimalnih 15) i na kraju ponovo postao šampion! Šesti put zaredom.

Krasnodar se nadao prvoj tituli u istoriji kluba, nakon što je gazda multimilijarder Sergej Galicki uložio skoro milijardu evra u potonjih 15 godina. Nadao se i moskovski Dinamo, verovatno najveći klub Evrope s tako dugim postom (48 godina Poicajci nisu bili šampioni), i što je najgore po Dinamo - sve je imao u svojim rukama.

Izabrane vesti

Dva boda više od prvog pratioca Zenita, odnosno tri boda više od današnjeg rivala Krasnodara. Čak mu je i bod garantovao titulu, ali meč u Krasnodaru završen je rezultatom 1:0 za domaćina.

Četa mladog stručnjaka Murada Musaeva u jednom je času čak bila na tronu, pošto je Zenit gubio od Rostova, ali penal u 65. minutu pokrenuo je šampiona. Gustavo Mantuan poravnao je sa 11 metara na 1:1, da bi pet minuta pre kraja Artur doneo potpuni preokret uz obilatu pomoć golmana Rostova Pesjakova, koji je praktično sam sebi ugurao loptu u mrežu.

I narednih dana bi trebalo da se kloni navijača Krasnodara...

U tom času Krasnodar više nije imao nikakve šanse, samo je izjednačujući pogodak Dinama mogao da skine Zenit sa prvog mesta, što se nije dogodilo. Dobrim delom i zbog toga što su Moskovljani u sam finiš ušli s igračem manje.

Strahinja Eraković odigrao je svih 90 minuta u dresu Zenita i ovo mu je prvi trofej s ruskim klubom. Drugi će moći da osvoji već za nekoliko dana, kada ekipa iz Sankt Peterburga igra finale Kupa Rusije protiv Baltike. Doskorašnji Zvezdin defanzivac ima tek 23 godine i već sedam trofeja u karijeri...

Srđan Babić našao se na klupi Spartaka iz Moskve posle nezgodne povrede, pa se može zaključiti da ostaje u konkurencije za put na Evroski šampionat. Moskovski velikan odigrao je samo 0:0 sa Orenburgom...

Saša Zdjelar učestvovao je u trijumfu CSKA protiv Urala, dok će Saša Ilić ipak morati u baraž za opstanak. Trebala mu je pobeda protiv Krila u Samara, a odigrao je samo 1:1.

RUSIJA 1 - POSLEDNJE 30. KOLO

Subota

Baltika - Lokomotiva Moskva 1:3 (0:1)

/Lisakovič 76 - Mirančuk 9, Karpukas 66, Sulejmanov 88/

CSKA Moskva - Ural 2:0 (2:0)

/Davila 40, Musaev 42/

Fakel - Ahmat 2:0 (1:0)

/Božin 6, Markov 54/

Krasnodar - Dinamo Moskva 1:0 (0:0)

/Kordoba 52/

Krila Sovjetov - Nižnji Novgorod 1:1 (0:0)

/Gare 57 - Ze Turbo 77/

Orenburg - Spartak Moskva 0:0 (0:0)

Rubin - Soči 1:1 (1:0)

/Daku 22 - Gvarirapa 88/

Zenit - Rostov 2:1 (0:0)

/Mantuan 64pen, Artur 85 - Ronaldo 56/



tagovi

Premijer liga Rusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara