©CEV
©CEV

Srbi dobili bitku za drugo mesto u grupi i izbegli minu u osmini finala

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 22:57

Selekcija Igora Kolakovića sigurna protiv Nemačke - 25:22, 20:25, 25:22, 25:19

Pravi kad je bilo najvažnije! Odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Nemačku u direktom obračunu za drugo mesto u Grupi A, čime je izbegla potencijalnu "minu" u osmini finala Evropskog prvenstva, odnosno okršaj sa neugodnom Holandijom, drugoplasiranim timom Grupe C - 25:22, 20:25, 25:22, 25:19.

Izabranici Igora Kolakovića bili su na visini zadatka tokom većeg dela meča, koncentracija im je pala samo u drugom setu, kada su Nemci uspeli da izazovu nervozu u našim redovima i izjednače na 1:1, ali se ubrzo sve vratilo na svoje mesto, pa su Orlovi na siguran način priveli meč u svoju korist.

Izabrane vesti

U pobedničkom sastavu prednjačili su Dražen Luburić i Miran Kujundžić, kao najefikasniji igrači, ali su značajan doprinos pobedi srpske selekcije, u različitim fazama igre, dali i Petar Krsmanović, Pavle Perić i Marko Podraščanin. Sa druge strane, Nemci su uglavnom oslanjali na vremešnog Georga Grocera, ali im to nije bilo dovoljno da ozbiljnije ugroze slavlje kvalitetnijeg protivnika.

Pancerima je preostao meč sa domaćom Italijom, koja još nije izgubila set na turniru, tako da nije realno očekivati senzaciju u tom okršaju, pa konačan plasman uoči osmine deluje prilično izvesno.

Orlovi su bili mirni na prijemu, dobro su servirali, bili dobri u organizaciji napada. Nemci su kvalitetno servirali samo u drugom setu, jedinom periodu meča u kojem su uspeli da poremete naš prijem. Ipak, napravili su mnogo veći broj grešaka, čime su izgubili svaku mogućnost da meč učine uzbudljivijim.

Luburić je meč okončao sa 15 osvojenih poena, dok je jedan manje imao Kujundžić. Pavle Perić je takođe bio dvocifren sa 10 poena. Kod Nemaca je pomenuti Grocer osvojio 22, a Mortic Karlicek 13.

Srbija će u osmini finala igrati sa boljim iz sutrašnjeg okršaja Češke i Severne Makedonije.

EVROPSKO PRVENSTVO, REZULTATI:

Grčka - Francuska 0:3

Španija - Ukrajina 0:3

Makedonija - Holandija 0:3

Belgija - Estonija 3:1

Turska - Izarel 3:0

Slovenija - Bugarska 3:0

Poljska - Danska 3:0

Nemačka - Srbija 1:3



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeIgor KolakovićEvropsko prvenstvo za odbojkaše 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara