Nikola Lukić (©VSS/Slobodan Sandić)
Nikola Lukić (©VSS/Slobodan Sandić)

Srbija iskalila bes na Kanadi, sa Crnom Gorom za peto mesto u Svetskoj ligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.22. | 17:00

Delfini ubedljivi u polufinalu razigravanja - 12:4

Za novi neuspeh Srbije ovoga leta neko je morao da plati ceh. Kola su se slomila na Kanađanima u razigravanju. Iskalili su Delfini bes na selekciji skromnog kvaliteta, definitivno najslabijom od svih koje su stigle u Strazbur na Superfinale Svetske lige. No, bledo izdanje i drugo zaredom ispadanje u četvrtfinalu neće popraviti ni trijumf nad Kanadom, ni potencijalno peto mesto - 12:4 (2:0, 3:1, 5:2, 2:1).

Upravo je ta “kota pet” bila realnost Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti, a za manje od mesec dana Delfini nisu uspeli da se pomaknu unapred. Ponovo im predstoji bitka za najvišu poziciju u razigravanju, ovoga puta protiv Crne Gore. Klasik je nekada odlučivao o medaljama, ovoga leta redovno dolazi u razigravanju, kao posledica podmlađivanja timova. A, vreme će pokazati da li i opadanja kvaliteta i na duže staze promene svetskog poretka. 

Izabrane vesti

Duel sa Kanadom ništa nije mogao da pokaže Dejanu Saviću, već isključivo da posluži Srbiji kao šuterski trening za balkanski derbi sa Crnom Gorom, koja je na startu grupne faze deklasirala Delfine. Do poluvremena je olimpijski šampion otklonio svaku dilemu o pitanju pobednika i zaplivao ka borbi za peto mesto. Malo je nedostajalo da srpski državni tim ima besprekorne prve dve deonice, ali je u poslednjoj sekundi prvog poluvremena Džeremi Kote je sa distance, uz zvuk sirene postigao prvi gol. 

Previše prostora ostavljali su Kanađani srpskim šuterima. Zbog manjka snage i iskustva bekovi su udvajali Nemanju Vica i Petra Velkića, skupljali su na centarskom tandemu, a profitirala je spoljna linija. Imali su Vasilije Martinović i Marko Radulović dovoljno vremena da se nameste, naciljaju i pogode uglove, a prvi je loptu u mrežu spakovao Gavril Subotić sa krila. 

Ni igrača više - u pojedinim napadima čak i dva - Kanađanima nije ništa značio. A, ni peterci. Dva je skinuo Dimitrije Rističević, kod jednog ponovljenog nije pročitao kanadskog šutera. Isplivala je na videlo limitiranost Kanade još jednom, kroz čitav turnir bilo je evidentno da joj nije mesto u završnici Svetske lige i da evropske selekcije čak ni u krnjim sastavima nemaju ama baš nikakvih poteškoća da trijumfuju.

SVETSKA LIGA - POLUFINALE

18.00: Italija - Španija

20.00: Francuska - SAD

SVETSKA LIGA - RAZIGRAVANJE

Crna Gora - Australija 9:6 (2:2, 3:2, 1:1, 3:1)

Srbija - Kanada 12:4 (2:0, 3:1, 5:2, 2:1)


tagovi

vaterpolo reprezentacija Srbijevaterpolo reprezentacija Crne GoreSvetska liga vaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara