Simone Đaneli (©CEV)
Simone Đaneli (©CEV)

Superkup, Kup, Svetsko klupsko prvenstvo, domaća liga - sve je osvojila Peruđa

Vreme čitanja: 1min | pon. 29.04.24. | 14:23

Anđelo Lorenceti odbranio titulu, pošto je prošle sezone bio šampion sa Trentinom

Očajna sezona, a onda žestoko uzletanje... Peruđa je prošle godine doživela bolne udare - na kraju je ostala i bez učešća u Ligi šampiona.

Tokom ove takmičarske godine je nije bilo u elitnom evropskom takmičenju, ali je zato uspela da osvoji sva četiri preostala nadmetanja u kojima je učestvovala. Za kraj - sinoć je vratila titulu u vitrine posle šest godina.

Izabrane vesti

Superkup, Svetsko klupsko prvenstvo, Kup, domaća liga - svi pehari su završili u rukama Vilfreda Leona.

U finalnoj seriji Peruđa je slavila protiv Monce, baš kao i u finalu Kupa Italije. I ukupan rezultat u seriji, a i na poslednjoj utakmici bio je identičan - 3:1. Upravo je Leon bio čovek odluke jer je ovaj duel okončao sa 25 poena. Najbolji kad je najpotrebnije.

Doneli su tako izabranici Anđela Lorencetija drugu titulu u istoriji ovom klubu, a MVP priznanje kao po običaju zasijalo je u rukama Simonea Đanelija.

"Bez mojih saigrača ne bi bilo ništa od ovoga, oni su bili posebni tokom cele sezone", rekao je Đaneli. "Prošle godine nakon poraza u četvrtfinalu plej-ofa rekao sam da moramo svi da napredujemo, ove godine smo to i uradili - klub, mi igrači i navijači koji su nas podržavali. Ovo prvenstvo pripada kolektivu - pripada Peruđi".

Zanimljivo, na klupi je bio trener koji je u suštini odbranio trofej jer je Lorenceti prošle sezone bio šampion sa Trentinom.


tagovi

OK PeruđaSimone ĐaneliVilfredo Leon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara