Marko Radulović ©Star Sport
Marko Radulović ©Star Sport

Svetska liga obezbeđena, ali Delfinima je prvo mesto u genetskom kodu

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 12:36

"Došli smo ovde po prvo mesto, uvek smo motivisani da budemo prvi. Nemamo šta da krijemo, želimo pobedu", kaže Marko Radulović

Srbija i Italija su plasmanom u finale kvalifikacionog turnira za Svetsku ligu obezbedile učešće na F8, pa će ljubitelji vaterpola biti u prilici da uživaju u rasterećnom okršaju dve odlične selekcije (21.00, TV Arena Sport 1).

Delfini su u uzbudljivom okršaju polufinalu Španiju (11:10), dok je Italija bila bolja od domaće Crne Gore, slavivši sa 11:9. Ekipa Dejana Savića je pokazala raznovrsnost u prethodna dva meča. Dušan Mandić je protiv Grčke postigao četiri gola, a protiv Španije dva, a ulogu glavnog aktera okršaja sa Crvenom furijom preuzeo je trostruki strelac Marko Radulović. Vrlo važnu rolu imao je i Strahinja Rašović. Delfini su ponovo fantastično koristili igrača više, gde su pet akcija od ukupno devet završene golom, dok je sa druge strane uspela četiri puta da zatrese mrežu naše selekcije iz 15 pokušaja.

Izabrane vesti

"Mislim da je osnovna razlika napravljena u odbrani. Imali smo više blokova, naš golman je bio na izuzetno visokom nivou, to je bila ta minimalna razlika u našu korist. Došli smo ovde po prvo mesto, uvek smo motivisani da budemo prvi. Nemamo šta da krijemo, želimo pobedu", rekao je Marko Radulović.

Italijane je protiv Crne Gore predvodio trostruki strelac Andrea Fondeli, ali je osnovna snaga selekcije Sandra Kampanje bio prilično veliki opseg raspoloženih igrača i strelaca, kojih je bilo čak sedmorica u redovima Azura.

Srbija sa Italijom ima daleko manje problema nego kada je u pitanju uvek nezgodna Španija, pa je tako u četvrtfinalu Olimpijskih igara bilo 10:6 za našu selekciju, a u prvoj rundi kvalifikacija za ovu Svetsku ligu 12:9 za izabranike Dejana Savića.

"Sada znamo da idemo u Strazbur krajem jula, leto će biti veoma radno. Mislim da je utakmica protiv Crne Gore bila veoma dobra, posebno za gledaoce na tribinama. Iznenadili su nas igrom na početku meča, ali smo posle počeli da igramo bolje", rekao je Kampanja, bez osvrta na finalni meč.

Takmičarski daleko važniji meč biće odigran dva sata ranije, gde će se Crna Gora i Španija boriti za treću poziciju, koja takođe garantuje učešče na turniru u Strazburu, koje je na programu od 23. do 29. jula.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKU LIGU:

Meč za treće mesto:

19.00 (5,60) Crna Gora (9,00) Španija (1,25)

Finale:

21.00 (3,60) Italija (8,00) Srbija (1,45)


tagovi

Dejan SavićMarko Radulovićvaterpolo reprezentacija SrbijeSvetska liga vaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara