Tijana Bošković
Tijana Bošković

Tijana skresala krila i Turkiš Erlajnzu, fenomenalna Bianka Buša!

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.11.22. | 20:53

Još jedna odlična partija najbolje srpske odbojkašice

Sjajnu formu sa nedavno završenog Svetskog prvenstva, najbolja svetska odbojkašica Tijana Bošković je prenela i na početak klupske sezone.

Minulog vikenda je na otvaranju turskog šampionata predvodila svoj Ezadžibaši do ubedljivog trijumfa u derbiju nad Terzićevim Fenerbahčeom, a danas je bila i ključ pobede nad ekipom THY iza koje kao sponzor i vlasnik stoji moćna kompanija Turkiš Erlajnz. Reč je o mladom klubu koji se poslednjih godina probio u vrh turske odbojke i bio jedini ozbiljan takmac velikoj trojci (Vakif, Ezadžibaši, Fener).

Izabrane vesti

Ipak, THY danas nije uspeo da ozbiljnije zagroča život Ezadžibašiju koji je predvođen Boškovičevom slavio 3:1 (25:20, 25:23, 21:25, 25:22). Sa nešto slabijim brojkama nego prošlog vikenda protiv Fenera, Tijana je opet bila nerešiva rnimgma za protivnice. Osvojila je 20 poena, 18 iz napada (41 odsto uspešnosti) i dva iz bloka. U poslednjem setu je imala čak 65 odsto uspešnosti iz napada… Imala je i dobru pomoć srednjaka pošto je Ezadžibaši je iz bloka osvojio 14 poena. Maja Ognjenović je sa uspehom dirigovala igrom pobedničkog tima. Na drugoj strani je Kanađanka Van Rajk osvojila 25 poena.

Ezadžibaši jedinu uz Vakif i Galatasaraj ima maksimalan učinak posle prva dva kola. Šampion i prvi favorit Vakif je danas savladao Sigortu Šop 3:0 (27:25, 25:21, 25:20) na debiju Paole Egonu pred domaćom publikom. Italijanska zvezda je u prvom domaćem meču u dresu novog kluba osvojila 21 poen.

Inače, Tijana nije bila najefikasnija srpska odbojkašica danas u Turskoj. Fenomenalnu partiju je pružila Bianka Buša koja takođe igra na krilima samopouzdanja i sjajne forme sa Svetskog prvenstva. Srpska reprezentativka je predvodila Ankaru PTT do pobede u dramatičnom meču protiv Bolua – 3:2 (25:21, 25:22, 22:25, 20:25, 15:12). Buša je osvojila čak 31 poena, od čega 25 iz napada (34 odsto uspešnosti), dva iz bloka i četiri iz servisa


tagovi

Tijana BoškovićBianka Buša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara