Bianka Buša i Slađana Mirković (©MN Press)
Bianka Buša i Slađana Mirković (©MN Press)

Transfer karijere: Bianka Buša prelazi u moćni Vakifbank

Vreme čitanja: 1min | sub. 22.04.23. | 16:49

Turski mediji pišu da je dogovorena saradnja za narednu sezonu

Moćni Vakifbank naredne sezone ponovo će u sastavu imati i jednu Srpkinju. Reč je o Bianki Buši, koja je prema pisanju turskog portala "Voleybolunsesi" dogovorila saradnju sa turskim klubom i posle reprezentativnih akcija preseliće se u Istanbul.

Ovo je bez dileme za našu odbojkašicu transfer karijere... O njemu se šuškalo već dugo vremena, ali sada ta vest više nije tajna.

Izabrane vesti

Odigrala je Bianka sjajno prethodno Svetsko prvenstvo, bila je jedna od najzaslužnijih za osvajanje zlata i očigledno da je novi selektor Srbije imao veliku želju da je vidi u svom timu. Ona će ovog leta imati priliku da se bolje upozna sa Đovanijem Gvudetijem u reprezentaciji, a onda će od oktobra saradnju nastaviti i u klubu koji važi za najuspešniji u 21. veku.

Bianka Buša je ovu sezonu provela u PTT Ankari, tako da su čelnici Vakifbanka mogli često da je vide na delu. Naravno, u Turskoj su je dobro upoznali još u doba kad je igrala za Fenerbahče.

Ona je tokom karijere nosila još dres Lokomotive iz Kalinjingrada, Albe Blaž, Hemika, Targovišta, Vićence, Monntekjarija, Poštara i Vizure.

Buša će nastaviti tradiciju dolaska Srpkinja u Vakifbank, jer su pre nje taj dres nosile Jovana Brakočević Kancijan, Milena Rašić, Maja Ognjenović i Jelena Nikolić.


tagovi

Bianka Bušaženska odbojkaška reprezentacija SrbijevakifbankĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara