Ivana Vuleta (©AFP)
Ivana Vuleta (©AFP)

Treći skok za spas! Vuleta strepela posle dva prestupa, ali ide u finale SP sa 11. rezultatom

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 21:53

Naša najbolja atletičarka skočila 6,65 metara u kvalifikacijama

Do poslednje sekunde strepela je Ivana Vuleta u Oregonu. Napravila je dva prestupa, skočila 6,65 metara u poslednjoj seriji, a onda čekala da vidi da li će biti među 12 najboljih, koje će se takmičiti u finalu. Zauzela je na kraju 11. mesto i provukla se... Za razliku od nje Milica Gardašević je sa tri prestupa već večeras završila učešće na SP.

Prva dva pokušaja za obe naše atletičarke nisu bila uspešna. I Ivana i Milica su napravile po dva prestupa, pa je postalo prilično dramatično. Posebno za Vuletu, koja je znala da ne sme da pogreši prilikom odlučujućeg skoka. Skočila je u trećoj seriji 6,65 metara. To nije bilo dovoljno za normu (6,75m), pa je morala da sačeka da sve takmičarke izvedu poslednje pokušaje, kako bi bio poznat konačan plasman u kvalifikacijama.

Izabrane vesti

Niko nije uspeo da preleti sedam metara. Najbolji skok je izvela Kvaneša Burks - 6,86 metara. Drugi rezultat je ostvarila Malaika Mihambo - 6,84 m, dok je treća bila Ese Brume (6,82m).

Veliki deo posla za ovu godinu Ivana Vuleta je već odradila kada je u beogradskoj Areni skočila do svetskog zlata. Isto će pokušati da uradi i u Oregonu, samo ovog puta na otvorenom. Jasno je da će morati mnogo bolje od ovoga danas... Kvalifikacije ipak ne moraju ništa da znače, očekuju se mnogo bolji skokovi kada to bude najpotrebnije. Finale je na programu u noći između nedelje i ponedeljka od 2.30.

Ivana još čeka prvo svetsko zlato na otvorenom (osvojila dva u dvorani). Za sada u kolekciji ima dve bronze, koje je osvojila 2013. u Moskvi i 2016. u Pekingu. Dobro se sigurno ljubitelji atletike sećaju SP 2017. godine kada je Ivana ostala bez medalje, a problem je napravio broj koji se otkačio i pao u pesak pre nje. Nije tada propustila šansu samo za zlato, nego je i centimetar ostala kratka za bronzu.


tagovi

Ivana VuletaSvetsko prvenstvo u atletici

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara