Odbojkaši Trentina (©CEV)
Odbojkaši Trentina (©CEV)

Trentino i Peruđa sigurni na prvom stepeniku, a druga dva favorita se odmah okliznula

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.03.24. | 15:56

Lube i Pjaćenca poraženi u prvim plej-of utakmica u Italiji

Za odbojkaše u Italiji sinoć je započeo plej-of. Prvi mečevi u razigravanju doneli su dve sigurne pobede favorita, ali i dva neočekivana proklizavanja.

Trentino je bio najubedljiviji pošto je maksimalnim rezultatom pobedio Modenu - 3:0. Peruđa je dozvolila Veroni da joj uzme set - 3:1, a Lube i Pjaćenca su neočekivano pali protiv Monce, odnosno Milana.

Izabrane vesti

Lider na kraju ligaškog dela Trentino, čiji je kapiten Marko Podraščanin slomio je otpor Modene u tri seta, iako je plej-of započeo oslabljen zbog povrede prvog dizača Rikarda Sbertolija.

Podraščanin je u pobedi učestvovao sa četiri poena - dva iz napada (3-2) i dva iz bloka. Nekadašnji saigrač iz reprezentacije Dragan Stanković je za Modenu upisao jedan poen (napad 3-1).

Svi igrači Trentina su bili veoma raspoloženi, pa ne čudi što je samo jedan set bio neizvestan - 25:23, 25:18, 25:18. Kamil Rihlicki je bio najefikasniji sa 15 poena, Alesandro Mikjeleto je doprineo sa 14, Danijele Lavija sa 13, a Jan Kazamernik sa deset.

Treći srpski igrač u Italiji - Nikola Jovović nije igrao za Veronu u porazu od Peruđe. Na tom meču je Kamil Semenjuk bio prilično raspoložen, pa je osvojio 24 poena za pobednički tabor.

Četvrtfinalne serije se igraju do tri pobede, a naredni mečevi su na programu 10. marta.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA U ITALIJI

Lube - Monca 1:3

Peruđa - Verona 3:1

Pjaćenca - Milano 2:3

Trentino - Modena 3:0



tagovi

TrentinoMarko PodraščaninDragan StankovićOK Lube ĆivitanovaOK ModenaOK Peruđa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara