Ivica Tucak i vaterpolisti Hrvatske (©Slobodan Sandić)
Ivica Tucak i vaterpolisti Hrvatske (©Slobodan Sandić)

Tucak kao Pešić: Reprezentaciju ne čini najboljih 15 igrača, nego 15 koji međusobno najbolje funkcionišu

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.09.22. | 18:45

“Mađari su još agresivniji i prljaviji od Italijana, utakmica će biti na ivici incidenta”, dodaje selektor Hrvatske

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Splita) 

Hrvatska broji sate do velikog finala sa Mađarskom, Spaladium arena će biti krcata, a Ivica Tucak sprema ekipu za provokacije i prljavu igru branioca krune. Konsultovao se sa Ratkom Rudićem, preneo njegove reči igračima, i na način na koji je i Svetislav Pešić svojevremeno razjasnio zašto je odabrao ovaj tim. Kod selekcije grešku nije napravio, najbolje to dokazuje rezultat podmlađenih Barakuda.  

Izabrane vesti

Prisetio se Ivica Tucak četvrtfinala Olimpijskih igara i simultanke Kristijana Petera Manherca, koji je postigao sedam golova, a Gerga Zalankija je uporedio sa Sandrom Suknom i istakao da spada među najbolje igrače sveta. Svaki trener bi ga poželeo u svom timu.  

„Mađari prete kontrama i drže ruke visoko podignute. Trošićemo se, oni su fenomenalni šuteri. Videli smo šta su napravili Špancima. Raketirali su ih u svakom pokušaju povratka u zonu. Manherc je i nas torpedovao u Tokiju. Zalanki je jedan od najboljih na svetu, ono što je nama bio Sukno“, skenirao je Ivica Tucak reprezentaciju Mađarske pred finale Evropskog prvenstva.  

Kristijan Peter Manherc i Gergo Zalanki biće najveća pretnja po Hrvatsku, ali ne i jedina.  

„Imaju golmana Vogela i kapitena Janšika, a sigurno će pokušati da nas poremete ulaskom drugog centra. Posle neuspeha na Svetskom prvenstvu, novi selektor je shvatio da je bolje da ima ovakvu ekipu, nego zvezde koje igraju sa pola gasa. Danas je to opet sjajna ekipa“, pohvalio je Tucak hrabar potez Žolta Varge, koji se ispostavio ispravnim.  

“MAĐARI SU JOŠ AGRESIVNIJI I PRLJAVIJI OD ITALIJANA, UTAKMICA ĆE BITI NA IVICI INCIDENTA” 

Očekuje selektor Hrvatske utakmicu na “krv i nož”, pretvoriće se bazen u bojno polje. 

„Blok mora biti još bolji. Italijani su nam dali nekoliko golova tamo gde Marko nije mogao da dohvati. Sa Italijanima je bio rat i koncentracija je padala, ali sada nas očekuju ne šuteri, nego bombarderi. Mađari su još agresivniji i prljaviji. Utakmica će biti na ivici incidenta, ali sa našom reprezentacijom više niko neće ulaziti u fajt, jer i mi imamo oružje za to“.

“HRVATSKA NIJE U MILOSTI SUDIJA KAO ŠTO SU ITALIJANI BILI 20 GODINA” 

Ivica Tucak sa pomoćnicima i Josip Vrlić (©Slobodan Sandić)Ivica Tucak sa pomoćnicima i Josip Vrlić (©Slobodan Sandić)

Pred veliko finale sa Mađarskom obavio je hrvatski kormilar razgovor sa legendarnim Ratkom Rudićem.  

„Imam dovoljno iskustva i velikih takmičenja. Razgovarao sam i sa Ratkom Rudićem, dao mi je pravi savet. Rekao mi je da sa igračima moram iskomunicirati da ostanu mirni i hladni kao led. Videli ste da sam i ja bio takav dok me sudijski kriterijum nije izbacio iz takta“, rekao je Ivica Tucak na druženju sa novinarima uoči finala i osvrnuo se na žalbe i gnev Italijana, kojima suđenje u polufinalu nije bilo po volji:  

„Neka dobro pogledaju utakmicu i priznaju kakav je bio kriterijum sudija. Posle svakog poraza sam bio gospodin i pružio ruku. Hrvatska danas nije u milosti sudija kao što su oni bili 20 godina, samo to ću reći“. 

Za kraj je Ivica Tucak priznao je da se vodio rečima Svetislava Pešića kod odabira tima za šampionat.  

„Svetislav Pešić je rekao kako reprezentaciju ne čini 15 najboljih igrača, nego 15 koji međusobno najbolje funkcionišu“, zaključio je selektor Hrvatske.



tagovi

Evropsko prvenstvo u vaterpoluvaterpolo reprezentacija Hrvatskevaterpolo reprezentacija MađarskeIvica TucakSvetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara