David Mehić (© Star sport)
David Mehić (© Star sport)

U Novom Sadu smatraju da je došlo vreme da uzmu meru Partizanu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.04.23. | 19:50

„Pokazaće se ko ima kvalitet za titulu“, kaže trener Vojvodine Slobodan Boškan

Vojvodina čuva, Partizan napada. Šest titula zaredom osvojila je Vojvodina, želi produžetak dominacije ovdašnjom odbojkom, ali čak i u Novom Sadu pomalo strepe od finalne serije plej-ofa, jer je sastav Slobodana Boškana tokom sezone pretrpeo tri poraza u četiri duela sa Beograđanima.

Sad su okolnosti drugačije, na programu je završni čin doigravanja, gde su se Lale godinama snalažljive, a na primeru napetih polufinalnih okršaja sa Spartakom crpe energiju pred meč sa crno-belima.

Izabrane vesti

Baš na važnost domaćeg terena ukazuje trener Boškan i nada se podršci publike koja je i u mečevima polufinala podizala tim.

"Partizan i Vojvodina su najviše pokazali i zasluženo će se boriti za titulu. Nama je najvažnije da počnemo pobedomi iskoristimo prednost domaćeg terena. Često smo se sastajali i dva puta smo se borili za pehar. Ovo je nešto drugačije, igra se više utakmica i u nadigravanju će se pokazati ko sada ima kvalitet da osvoji titulu. Voleo bih da imamo podršku, da bude kao protiv Spartaka, kada je navijanje bilo fantastično. Bilo je uživanje igrati u takvom ambijentu. Zahvaljujem se publici i pozivam ljude da dođu u još većem broju i da podrže ekipu u borbi za titulu", rekao je Boškan pred prvi duel (sreda, 18 časova) u maloj dvorani SPENS-a.

Vojvodina je od Partizana izgubila utakmicu Superkupa, poražena je u finalu Kupa Srbije, a neuspešna je bila i u poslednjem susretu ovih timova u osnovnom delu prvenstva, dok je jedini trijumf zabeležila decembra prošle godine, na svom parketu, takođe u ligi. Ako bi se desilo da u finalnoj seriji nadmudri goste osvojila bi sedmu titulu prvaka države zaredom (20. ukupno).

Ove dve ekipe su najbolje igrale i najviše pokazale. Nažalost, u prethodna dva duela s Partizanom nismo uspeli, ali to je iza nas i verujem da smo spremni da treći put slavimo. Mislim da će iz ovoga kao pobednik izaći onaj ko bude više želeo. Mi najviše želimo titulu, verujem u pobedu”, ističe primač servisa David Mehić.

Vojvodina je do finala došla savladavši Spartak iz Subotice rezultatom 2:1 (2:3, 3:0, 3:2), dok je Partizan slavio nad Radničkim iz Kragujevca 2:0 (3:0, 3:0).

Druga utakmica na programu je 22. aprila u Beogradu, a treća 25. u Novom Sadu. Eventualna četvrta bi se igrala 28. aprila, a majstorica 1. maja.




tagovi

OK VojvodinaSlobodan BoškanDavid MehićSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara