""
""

U Svonsiju veruju da od Filipa Dmitrovića mogu da naprave velikog golmana

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.04.16. | 14:42

„Koliko ja znam u Svonsiju planiraju da moj sin trenira s prvim timom, a da brani u ligi mladih timova. Te utakmice se igraju ponedeljkom“, poručuje otac mladog čuvara mreže Boban Dmitrović

Golmansku karijeru započeo je kraljevačkoj Bubamari, potom je igrao u čačanskom Borcu, Teleoptiku, Parizanu i sad u Klagenfurtu. Perspektivni čuvar mreže austrijskog kluba Filip Dmitrović, inače, sin nekadašnjeg reprezentativca Bobana, boravio je sedam dana u Premijerligašu Svonsiju.

Izabrane vesti

Kod još uvek čuvenijeg, Filipovog tate, proverili smo kako je protekla proba u Engleskoj?
„Treneri u Svonsiju su bili zadovoljni i kazali su da postoji veliki potencijal i da od Filipa mogu da naprave odličnog golmana“, kaže za MOZZART Sport Dmitrović senior i dodaje.
„Cela priča može da se zaokruži ukoliko Filip dobije austrijski pasoš, a to će se znati veoma brzo. Koliko ja znam u Svonsiju planiraju da moj sin trenira sa prvim timom, a da brani u ligi mladih timova. Te utakmice se igraju ponedeljkom“.

Postoji i rezervna varijanta?
„Da, ukoliko se ne zaokruži priča sa Svonsijem Dmitrović junior bi karijeru nastavio u Lask Lincu sa kojim ima parafiran predugovor“.

Da li sve ovo znači da bi Filip branio boje reprezentacije Austrije?
„Najverovatnije, ali o tome možemo razgovarati kad dođe vreme. Filip će 28. jula ove godine napuniti dvadeset jednu godinu“.

Šta trenutno radi Boban koji je zabeležio trinaest nastupa za reprezentaciju i koji je tokom karijere igrao za Slogu, Borac, Gak i Šturm?
„U svojoj Budućnosti iz Konareva radim sa omladincima, a imam i one najmlađe polaznike škole fudbala. To mi je razonoda“, zaključio je Dmitrović senior.

Utakmica austrijske Erste lige između Vijene i Klagenfurta za koji nastupa Filip Dmitrović igra se od 18.30 sati.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartbet.com)


tagovi

međunarodni fudbalFilip DmitrovićBoban Dmitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara