David Mehić u napadu protiv Partizana (©MN Press)
David Mehić u napadu protiv Partizana (©MN Press)

Ulaz slobodan, goreće Master: Partizan ide po 2-0, Vojvodina bi izjednačenje

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.04.23. | 09:15

Drugi meč finala plej-ofa za odbojkaše igra se danas od 18 časova

Finalna serija seli se u Beograd, tačnije u zemunsku dvoranu Master. Bilo je uzbudljivo u Novom Sadu, očekuje se da bude još zanimljivije večeras... Odbojkaši Partizana žele na krilima domaćih navijača da dođu do vođstva 2-0, Vojvodina je motivisana da na gostujućem terenu stigne do izjednačenja.

Ulaz u Master je slobodan kao i na svim prethodnim utakmicama ove sezone. Ali, s obzirom na to da ova donosi mnogo više nego sve ranije - očekuje se da publika prepozna važnost meča i ispuni tribine do poslednjeg mesta. Početak je zakazan za 18 časova, uz direktan TV prenos.

Izabrane vesti

Crno-beli su se bolje pokazali na otvaranju finala. Mogli su da dođu do maksimalne pobede, ali su posustali u trećem setu. Iako su u prva dva perioda bili u zaostatku od nekoliko poena, uspevali su da se izvuku i preokrenu. Vodili su 2:0 i 23:17, kad je Vojvodina žestoko uzvratila. Izborila je izjednačenje, a onda i dobila taj treći čin. U četvrtom je Partizan bio potpuno dominantan, dobio ga je sa dvocifrenom razlikom - 25:15 i overio prvu pobedu.

Prednost domaćeg terena Vojvodina nije iskoristila, pa sad Partizan ima dobru priliku da pred svojim navijačima dođe do velikog vođstva 2-0. Iako su ligaški deo završili na trećoj poziciji, crno-beli su do završnice plej-ofa stigli puni samopouzdanja jer su već osvojili Superkup i Kup Srbije. Oba trofeja završila su u njihovim vitrinama posle pobeda protiv Vojvodine, pa je blaga psihološka prednost pred finale bila na strani Janićevih momaka.

Iako su Novosađani pokazali da nisu nepobedivi i dalje uloga favorita stoji na njihovim leđima, samim tim i nešto veći pritisak. Jure sedmu uzastopnu titulu, ukupno 20. u istoriji kluba. Uložili su mnogo u ovogodišnji sastav, doveli čak i pojačanja reprezentativnog kalibra, sanjali velike snove u Evropi - a na kraju može da im se desi da čak ostanu bez ijednog trofeja. Da bi izbegli takav scenario moraju večeras da slave i vrate brejk, a onda da razmišljaju o narednim koracima...

Ove sezone Partizan i Vojvodina su već imali pet međusobnih duela. Crno-beli su dobili četiri, a Novosađani samo jedan. Partizan je slavio u Superkupu, finalu Kupa, jednom ligaškom obračunu i prvom meču plej-ofa. Boškanova četa trijumfovala je samo u ligaškom delu 9. decembra maksimalnim rezultatom. U 2023. još nijednom nije uspela da pronađe način da sruši velikog rivala.

Partizan čeka titulu još od 2011. godine, kada je trofej podigla ekipa predvođena Aleksandrom Atanasijevićem. Do triple krune nikada nije ni došao, tako da ima priliku da ispiše istoriju. Vojvodina večeras mora da zasija i pokaže taj dugogodišnjii šampionski gen ukoliko ne želi da protivnik dođe sasvim blizu cilja...

FINALNA SERIJA PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE

Sreda - 19. april

Vojvodina - Partizan 1:3 (23:25, 25:27, 29:27, 15:25)

Subota - 22. april

18.00: (1,55) Partizan - Vojvodina (2,29)

Utorak - 25. april

Vojvodina - Partizan

***serija se igra na tri pobede - eventualna četvrta utakmica na programu 28. aprila u Beogradu, a peta 1. maja u Novom Sadu


tagovi

OK PartizanOK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojciBojan JanićSlobodan Boškan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara