Marko Podraščanin (©MN Press)
Marko Podraščanin (©MN Press)

Velika čast za Srbina: Marko Podraščanin novi kapiten Trentina

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 09:34

Matej Kazijski je otišao u Milano, pa je logičan sled događaja bio da traku preuzme srpski odbojkaš

Uspeha sa reprezentacijom ovog leta nije bilo, ali za Marka Podraščanina je 2023. godina stvarno posebna.

Osvojio je skudeto sa Trentinom, bio je najbolji bloker ligaškog dela Serije A, postao je rekorder po broju utakmica u nacionalnom timu, a juče je i zvanično promovisan kao novi kapiten italijanskog kluba.

Izabrane vesti

Zaista velika čast za jednog sportistu. Mnogo češće tu ulogu imaju domaći igrači, ali kada je ona poverena strancu onda to jasno oslikava kako se pokazao i koliko znači timu.

Marko se odavno u Italiji ne oseća kao strani igrač. Prošle godine je dobio državljanstvo, ali mnogo pre toga je ta zemlja postala njegov drugi dom.

Stigao je iz Vojvodine još 2007. godine, kada je imao 20. Sada ima 36 godina, što bi značilo da se bliži stažu od dve decenije u Seriji A.

Igrao je za Koriljijano, Lube, Peruđu i Trentino. Nije često menjao sredine, ostavio je na svakom mestu značajan trag i može da se pohvali da je čak sa tri kluba bio šampion Italije. Dva puta je bio najbolji u dresu Lubea, jednom je bio prvak sa Peruđom i Trentinom.

Odlaskom Mateja Kazijskog otvorilo se mesto kapitena, pa je logičan sled događaja bio da traku preuzme srpski odbojkaš. Ne samo zbog partija koje je pružao, nego zbog svega što Marko predstavlja na terenu i van njega... Svi saigrači ga uvek opisuju kao profesionalca za primer, tako da će se u ovoj ulozi sigurno lako snaći.

Trentino ove sezone čekaju ozbiljniji izazovi - pre svega odbrana trona u domaćoj ligi, a onda i sve ostalo. Kup, Superkup, Liga šampiona... Zna se da je to klub koji u svakom takmičenju ima najveće moguće ambicije.



tagovi

Marko PodraščaninTrentino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara