Elvin Kamera ušao u istoriju (©Reuters)
Elvin Kamera ušao u istoriju (©Reuters)

Veliki Dru Bris prebacio 80.000 jardi, magični Kamera imao neverovatnih šest tačdauna (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.12.20. | 01:35

Nju Orleans pobedio na svom terenu Vajkingse sa 52:33 i obezbedio prvo mesto u diviziji. Kvoterbek i raning bek Sejntsa imali veče za pamćenje

Veče rekorda u Mercedes Superdomu u Nju Orleansu. Sejntsi su pobedili Minesotu sa 52:33 i kolo pre kraja ligaškog dela sezone obezbedili prvo mesto u diviziji Jug Nacionalne fudbalske konferencije (NFC) i sigurno igranje na svom terenu u prvoj rund plej-ofa za dve nedelje. Ukoliko Grin Bej izgubi oba meča do kraja, onda bi četa Šona Pejtona mogla i do prvog mesta u NFC-u i slobodnu prvu rundu doigravanja.

Dru Bris i Elvin Kamera obeležili su ovu utakmicu. Legendarni kvoterbek je prvi u istoriji koji je prebacio 80.000 jardi, dok je fantastični raning bek domaćina pregazio šuplju odbranu tima iz Mineapolisa. Drugi najplaćeniji raning bek u ligi (15.000.000 dolara godišnje) imao je čak šest tačdauna trčanjem i tako postao prvi igrač u NFL-u u Superboul eri kome je to uspelo. Samo sedam raning bekova je uspelo da na jednoj utakmici ima pet poentiranja, a Kamera je u finišu utakmice došao i do šestog tačdauna. Poduhvat koji će retko ko da ponovi.

Izabrane vesti

Osim Kamera, tačdaun je imo i specijalac Tajsom Hil. Njegovim poentiranjem na pet minuta pre kraja je i odlučeno pitanje pobednika. Od prvog napada kada je Kamera stigao u end zonu Vajkingsa, Sejntsi su vodili. Dva puta su imali +10, jednom +11, ali do finišu nisu se dali gosti. Dru Bris je imao i dve izgubljene lopte (jednu krivicom Emanuela Sandersa), Minesota nije imala nijednu, ali napad Nju Orleansa je dominirao po zemlji, a oslabljena odbrana Minesota ništa nije mogla protiv Kamere, ali i Latavijusa Mareja i Tajsoma Hila. Odlično su igrali i i veterani Emanuel Sanders i Džered Kuk i nije bilo spasa za četu Majka Zimera. Tri uzastopna poraza za očajan finiš šampionata Vajkingsa.

Ovim porazom Minesota je definitivno ostala bez plej-ofa. Sejntsi su se bar malo osvetili timu iz Mineapolisa koji ih je dva puta u poslednje tri godine izbacio iz doigravanja. Posle dva poraza, od Filadelfije i šampiona Kanzasa, Sejntsi su konačno slavili, pokazali da su jedan od kandidata za Superboul iz NFC-a.


tagovi

Dru BrisMinesota VajkingsNju Orleans Sejntsamerički fudbalNFLNFL liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara